Alibi: Poliisin hätä – partiot loppuvat kesken, eikä poliisi välttämättä tule koskaan tehtäväpaikalle!

Helsingin poliisissa ollaan huolestuneita. Partioita on tehtävämäärään verrattuna nykyisin liian vähän. Kolaripaikalla poliisia voi joutua odottamaan jopa pari tuntia. Pahimmassa tapauksessa poliisi ei tule sinne koskaan.

Näin kirjoittaa juuri ilmestynyt Alibi. Lehden mukaan Helsingin poliisilaitos on yrittänyt sopeutua valtion tuottavuusohjelman ajamiin säästöihin, mutta nyt kenttäväki jyrisee. Kun väki vähenee, tehtävämäärätkin lisääntyvät.

-Toisinaan on niin kiire että tehtävä joudutaan jopa keskeyttämään, kun pitää vanhalta tehtävältä siirtyä uuteen, Helsingin Poliisien Yhdistyksen puheenjohtaja Mika Nygård toteaa Alibille.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Mika Nygård, poliisi

Kommentit

Poliiseja on Suomessa vähiten koko Euroopassa ja silti pitää vähentää. (1 poliisi/650 kansalaista, Euroopan keskiarvo 1/350).

Toinen asia mikä tuntuu olevan vaikea ymmärtää on liikenne. Suomen liikenteessä kuolee vuosittain n. 250 ihmistä ja täällä joku ”asiantuntija” sanoo liikennevalvonnan olevan turhaa.

Lainsäätäjä on määrittänyt poliisin tehtävät, ei poliisi itse. Niinikään nopeusrajoitukset asettaa tienpitäjä, ei poliisi.

On se mahtavaa, kun ihmisten turvallisuudesta ja terveydestä tingitään, ja säästetyt rahat menevät sitten suoraan poliitikkojen taskuun!
Äitini yritti soittaa hätänumeroon, josta nauha kertoi, että hätäkeskus on ruuhkautunut, eikä mennyt mikään monista puheluista läpi! Onneksi ei ollut kuolemanhätä kyseessä…

Kylläpäs täällä taas myssypäät vouhottaa että miten poiisilla on aikaa ”kitkeä rikkaruohoja vaatekaapista”. =) kyllä te ootte hassuja…säälittäviä, mutta silti hassuja. Ja kaahailijat toinen hyvä, mihin on niin kiire että pitää ajaa ylinopeutta? Ei varmastikkaan naisen luokse, kun sillä autolla sitä ei varmasti tyydytetä ja sen autonhan te olette hommanneet vain kompensoimaan pinetä penistä tai sitten erektiohäiriöitä. Lisää poliiseja niin saadaan kaikki tollaset veltostelijat ojennukseen.

Kunnallispoliitikolle:
Helsinkiähän henkilöpula nimenomaan koskee, pitäisi siis keskittää enemmän siihen isoon kaupunkiin, jossa myös muualta tulleet käyvät rähinöimässä ja rötöstelemässä.

jos tosissaaan väität että poliiseja vähennetään paljon niin suosittelen faktoihin tutustumista… se kertoo kaiken

jos tosissaaan väität että poliiseja vähennetään paljon niin suosittelen faktoihin tutustumista… se kertoo kaiken

Aina tällaisissa tilanteissa kaikki hippiheinän kasvattajat ja kaahailijat valittaa, että heidän tekemisiinsä puuttuminen muka jotenkin merkittävästi veisi poliisin resursseja ja ovat niin väärinymmärrettyjä ja marttyyrejä kun eivät saa tehdä niin kuin haluavat; ihan kuin huonosti kasvatetut mukulat (joita luultavasti ovatkin).

Oikeasti poliisin toimintaedellytyksiä syö väen vähentäminen ja liika keskittäminen isoihin kaupunkeihin.

eiköhän kyse ole aan prioriteeteistä… samalla kun mehmet raiskaa jotakin puistossa niin poliisi ratsaa kukkakauppaa

Miten ihmeessä poliisilla on aikaa sitten kytätä puskissa ylinopeutta ajavia?

Paikassa A on pahoinpitely käynnissä. Paikassa B poliisi on kitkemässä rikkaruohoja jonkun vaatekaapista.

Omakohtainen kokemus: Autooni murtauduttiin, teolla oli silminnäkijä joka soitti 112:een ja kertoi tekijän tuntomerkit ja suunnan minne hän lähti kävelemään. Poliisipartio lähetettiin paikalle, mutta kesken ajon tuli kiireellisempi tapaus ja oman tapaukseni selvitys jäi siihen. Tekijää ei tietenkään enää saatu kiinni jälkeenpäin.

Hähähää… Resursseja on, mutta ne suunnataan väärin. Poliisit oikeisiin töihin pois liikennettä kyttäämästä.

Tehkää kuin korjausrakennusurakoitsijat. Heti uuden asian kimppuun, kun keikkaa tarjotaan, että saadaan homma aluilleen, sen jälkeen taas uutta hommaa putkeen, vanhemmat hommat hoidetaan sieltä päästä kuka eniten valittaa, jos keretään.

Oma kommentti