Alibi: Valelääkäri sai vain 300 euron sakot – onko tässä enää mitään järkeä?!

Joulukuun Alibi tietää kertoa, että tamperelainen lääketieteen opiskelija työskenteli terveyskeskuksissa peräti 10 vuotta valelääkärinä ennen kiinnijäämistään. 45-vuotias valetohtori tuomittiin vuonna 2007 Tampereen käräjäoikeudessa vain 300 euron sakkoihin.

Mies oli harjoittanut toimeaan useissa kaupungeissa, muun muassa Ikaalisissa ja Vammalassa. Hänellä oli kyllä takanaan lääkärinopintoja, mutta laillista oikeutta lääkärinä toimimiseen hänellä ei tenttien suorittamatta jättämisen vuoksi ollut.

Lempäälään mies kuulemma pääsi töihin vain puhelinsoiton perusteella, käy ilmi käräjäoikeuden asiakirjoista. Joulukuun Alibissa on julkaistu myös miehen käräjäoikeudelle kirjoittama puolustelukirje. Mies ei ole vieläkään valmistunut lääkäriksi.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: lääketiede, valelääkäri

Kommentit

Mun mielestä tollaiselle konitohtorille oikea rangaistus olisi 50-100 ruoskaniskua. Voisin itse ne mielelläni antaa. Sen jälkeen voisi mennä oikealle lekurille.

toihan kertoo vaan siitä kuinka vähän lääkärin työhön oikeasti tarvitaan tieto taitoa..ja onko se sitten sen parempi että meillä on kieltämme osaamattomia lääkäreitä keskuksissa määräämässä vääriä annoksia ja lääkkeitä!??

Muistaisin lukeneeni että tämä tapaus liittyi siihen kun muutama vuosi sitten muutettiin sitä määärää kuinka pitkälle on pitänyt opiskella ennen kuin saa työskennellä valvottuna ja kuinka kauan ennen kuin valvomattomana.
Eli ko. henkilön kohdalla työskentely oli ollut niin sanotusti laillista, kunnes tiettynä päivämääränä se muuttui laittomaksi. Tällaisia ns. opiskelijalääkäreitä silloisen lehtijutun mukaan oli Suomessa paljon, mutta terveyskeskuksiin ja sairaaloihin lähetettiin tästä sitten kaiketi useita tiedotteita.

Enemmän nämä valelääkärit tekevät työtään ja vähemmän virheitä ,koska heillä ei ole varaa jäädä kiinni ,jos saan valita , niin mielummin valelääkäri . Nämä nykyiset terveyskeskus ”lääkärit” kun ei todellakaan tiedä mistään mitään . Etsivät diagnoosiaan viisaana wikipediasta ja jakaa sponssi lääkkeitä .

Jos olisi tosiaan ladannut musiikkia tai pimittänyt hieman veroja, niin rangaistushan olisi ollut vähintään satakertainen!

Minusta normaalin oikeustajun mukaan kyseessä on aika paljon vakavampi rikos. Vaikka mies ei olisi huomattavia hoitovirheitä tehnytkään, mies ei ole ollut pätevä lääkäri ja saanut huomattavan taloudellisen edun huijauksella!

Laki ei ole kaikille sama:(
taidan alkaa vale joksikin jotta ei tarvitse välittää enään suomenlaista ollenkaan vastaanotto auki 24/7 ja valitusoikeus on suomen oikeusjärjästelmälle turha tehdä koska ei mitään ole tutkittavana virheistä tai muustakaan sellaiset jotka ilmoittavat olevansa viranomaisia tai virkamieiä tai -naisia en pidä muuna kuin vale sellaisena vaikka näyttäisivät minkälaisia merkkejä tai asiakirjoja. Kyllä näin on:)

Oma kommentti