Anne Kukkohovi puhuu veljensä itsemurhasta: Kipuilin pitkään…

Ex-malli, televisiojuontaja Anne Kukkohovin lapsuutta varjosti veljen traaginen kuolema. Se on opettanut naista kohtaamaan pettymyksiä ja tuonut rohkeutta.

– Ikävia asioita tapahtuu ja niiden yli on mahdollista päästä, hän sanoo Hymyn painetun lehden kysymys-vastaus -haastattelussa, joka on Juhamatti Niemisen käsialaa.

Tässä esimakua jutusta:

1 Täytit viime syksynä pyöreitä. Miltä 50 vuoden rajapyykin ylittäminen on tuntunut?

– Eipä oikein miltään. Ikä on vain numero. Kun on terve ja kaikki on hyvin, ei iällä ole väliä. En ole myöskään juuri koskaan juhlinut omia syntymäpäiviäni, vaan enemmänkin rakastan spontaaneja juhlia. Ne ovat yleensä parhaimmat kemut.

2 Olet juontanut monia ohjelmia televisiossa. Mitä tv-työt ovat sinulle antaneet?

– Ne ovat tuoneet mahdollisuuksia ja opettaneet paljon. Kun niitä on tehty jo pitkään, ne ovat määritelleet omaa tekemistä ja uraani.

3 Uudessa Sukuni ­salat -ohjelmassa pääsit ­syventymään sukusi naisten historiaan. Mitä paljastui?

– Aikamoisia hurjapäitä, vaikeuksien kautta voittoon -tyyppisiä naisia taustalla on ollut, vaikka historiasta löytyi surullisiakin asioita isoäidin tekemästä aviorikoksesta lähtien. Isoäidillä oli ollut myös lapsi, joka oli kuollut sodan keskellä 5-vuotiaana johonkin kulkutautiin. Isälläni on ollut siis sisko, jonka olemassaolosta en tiennyt.

4 Lapsuuttasi varjosti veljesi itsemurha. Kuinka kokemus on vaikuttanut sinuun?

– Se on opettanut kohtaamaan pettymyksiä ja pelkoja, mutta tuonut myös rohkeutta elää kaasu pohjassa. Kun on kokenut lapsena kovia, pienet takaiskut eivät hetkauta. Ymmärtää sen, että ikäviä asioita tapahtuu ja niiden yli on mahdollista päästä.

5 Minkälaisia myllerryksiä tapaus aiheutti?

– Syyllisyyttä ja häpeää. Se laukaisi identiteettikriisin, jonka kanssa kipuilin pitkään.

6 Olet kotoisin Vaasasta. Mitä eväitä kotikaupunkisi sinulle antoi?

– Rakastan Vaasaa. Se on ihana rannikkokaupunki. Kun kasvoin siellä, kaupunki oli trendikäs – ja on sitä edelleen. Monet asiat rantautuivat Vaasaan ennen Helsinkiä.

7 Lähdit parikymppisenä mallibisnekseen. Millaisen oppimatkan se tarjosi?

– Pääsin näkemään erilaisia kulttuureja, kun asuin eri maissa. Niiltä ajoilta on jäänyt ikuinen kaukokaipuu eri kaupunkeja, kuten Tokiota kohtaan.

8 Mikä oli lapsuutesi unelma-ammatti?

– Olen aina ollut kiinnostunut taiteellisista ja visuaalisista kuvioista. Halusin ad:ksi, joka minusta tulikin. Ehkä se tuli isän kautta, joka oli mainospiirtäjä.

9 Mikä on parasta luonteessasi?

– Hyväsydämisyys, kiltteys ja ystävällisyys.

10 Mistä ominaisuudesta tahdot eroon?

– Päättämättömyydestä ja liiallisesta kiltteydestä.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Anne Kukkohovi

Kommentit

Oma kommentti