Arvo, 150 kg, murehtii: En pääse polvileikkaukseen koska olen läski ja vanha!

Invalidi Arvo Malmi, 66, arvostelee kovin sanoin lääkäreitä. Monisairas mies on tehnyt kaikkensa laihtuakseen, mutta tulokset ovat olleet huonoja.

– Lääkärit myöntävät että polveni ovat rikki. Leikkaukseen en kuitenkaan pääse, hän sanoo Hymyn painetussa lehdessä Tiina Jokisen kirjoittamassa ja kuvittamassa jutussa.

Turussa asuvan Arvo Malmin sairaushistoria on pitkä. Mies joutui jättämään linja-autonkuljettajan työnsä 90-luvulla uniapnean vuoksi. Samoihin aikoihin todettiin diabetes. Eläkkeelle hän ei kuitenkaan päässyt, vaikka selkä vihoitteli jo silloin.

– Sitten iski myös ihosairaus ruusu, yhteensä viisi kertaa. Ensimmäisellä kerralla olin tiputuksessa kolme viikkoa. Yritys meni konkurssiin ja jäljelle jäivät vain 50 000 euron velat.

Pari vuotta sitten riesaksi tuli vielä tyrä. Arvo ei pystynyt istumaan kipujen takia nojatuolissa puoleen vuoteen. Polvet alkoivat kipuilla muutama vuosi sitten.

– Kävellessä kipu on sellaista kuin kävelisi naulojen päällä. Rollaattorilla on kuljettava muutamankin metrin matkat. Portaat menen ylös käsien varassa kaiteissa roikkuen.

Arvo haluaisi liikuntakykynsä takaisin. Lihavuusleikkaukseen hän ei pääse ellei laihdu 30 kiloa omatoimisesti. Eikä myöskään polviniveliä asenneta ellei läski lähde.

– Mulla millä minä laihdutan, kun en pääse edes liikkumaan. Tämä tuntuu olevan ikuinen oravanpyörä. En pääse leikkaukseen, koska olen vanha ja läski, se tässä taitaa totuus olla, miettii mies jutussa, jonka voit lukea painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Arvo Malmi, lihavuus, polvinivel

Kommentit

Oma kommentti