Eevi Teittinen avoimena tuntemuksistaan: ”Miten tästä ikinä selviää eteenpäin?”

Eevi Teittisen ja Teemu Packalénin esikoistytär syntyi 1. marraskuuta. Eevi kertoo hyvin avoimesti sosiaalisessa mediassa siitä, ettei alkutaival keskosena syntyneen vauvan kanssa ole ollut helppo.

– Se ei tosiaankaan mennyt kuten odotin, tai mistä puhuttiin. ”Se syttyy, kun saat lapsen syliin ekan kerran”. Itse olin vain ihan hämmentynyt, vaikka koinkin kiitollisuutta. En kokenut sitä onnea ja iloa heti, vaan itse asiassa vasta sitten, kun reilu kuukausi oli jo takana, Eevi kuvailee tuntemuksiaan Instagramissa.

Hän korostaa kuitenkin hyväksyneensä asian, sillä äidiksi tulemiseen liittyvät tilanteet ovat niin erilaisia eri ihmisillä. Sittemmin elämä vauvan kanssa on helpottunut huomattavasti.

– Nyt vasta koen, että voin hengittää. Koen, että osaan ja selviän. Nyt kun lapsen painoa ei tarvitse kytätä, syöttöpunnituksia muistaa, kelloa kytätä, ruokintaa suorittaa toista tuntia ja monella eri menetelmällä, pelätä lapsen vääränlaista käsittelyä, tyytymättömyyttä tai omaa riittämättömyyttä. Pumpata jatkuvasti, jumittaa kotona sisätiloissa, vahtia hengitystä ja herätä öisin jatkuvasti. Nyt kun tämä sujuu luonnollisemmin ja omalla painollaan, voin jo vähän ollakin vaan äiti, Eevi kuvailee tämänhetkistä tilannetta onnellisena.

Hän kertoo saaneensa myös Instagram-seuraajiltaan korvaamatonta tukea raskaina aikoina.

– Kun isoin sumu iski päälle mietin, miten tästä ikinä selviää eteenpäin. Mutta niin sekin päivä koitti. Moni teistä tsemppasi juuri tämän ajatuksen kanssa. Kiitos, Eevi päättää pitkän kirjoituksensa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: äitiys, Eevi Teittinen, keskonen, lapsi, Teemu Packalén, vanhemmuus, Vauva

Kommentit

Oma kommentti