© Pekka Mustonen/OM-arkisto

Eevi Teittisen avoin tilitys äitiydestä ja vauva-arjesta: ”Kaikkea muuta mitä kuvittelin”

Fitness-tähti Eevi Teittisen ja vapaaottelija Teemu Packalénin esikoinen syntyi 1. marraskuuta. Pienen tyttövauvan laskettu aika oli vasta joulukuussa, joten lapsi syntyi keskosena. Eevi on nyt kertonut Instagramissa, että ensimmäiset viikot vauvan kanssa ovat olleet raskaita, joskin palkitsevia.

– Vaikka ollaankin mielettömän kiitollisia siitä, että meillä on kaikki hyvin ja päästiin viikon jälkeen Keskolasta kotiin, on uuteen arkeen hyppääminen ollut raskasta. Kaikki on päässyt yllättämään. Uusi arki on valuttanut kyyneleitä enemmän mitä mikään ikinä, mutta silti jokaisessa päivässä on kiitollisuuden ja ihmeen hetkiä.

Eevi kuvailee rohkeasti, miten on tuntenut olonsa yksinäiseksi, vaikka Teemu-puoliso on yrittänyt olla mahdollisimman paljon kotona.

– Omien tunteiden käsittely on ollut haastavaa näiden seinien sisällä. Keskosen kanssa yksin kotiin jääminen oli pelottavaa ja toki myös raskasta. Eristäytyminen on ollut mulle kaikkein ahdistavinta ja voimavaroja ei tunnu saavan mistään lisää.

Eevi tuo esiin, että hänen mielestään myös negatiivisten tunteiden kertominen julkisesti on tärkeää. Asioista täydellisen kuvan antaminen luo turhia paineita kanssaihmisille.

– Äitiys ja vauva-arki on ollut tähän asti kaikkea muuta mitä kuvittelin. Muistakaa siis ihanat ihmiset, että sosiaalisessa mediassa harvoin näkee tämänkään asian totuutta, saatikka kuule sanoja todellisuudesta. Mielestäni niitä olisi hyvä tuoda esiin, koska vanhemmuus itsessään tuo jo riittävästi paineita, haasteita ja riittämättömyyttä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: äitiys, Eevi Teittinen, keskonen, lapsi, Teemu Packalén, vanhemmuus, Vauva

Kommentit

Eevi kirjoitti hienosti, juuri niinkuin asia on. Olen itse kahden lievästi keskosena (kuukauden verran molemmat) ja kahden täysiaikaisen lapsen äiti. Toinen keskosista oli juurikin esikoinen ja syntyi paikkakunnalla, johon olimme ajautuneet miehen työn perässä: asuimme kaukana molempien suvuista ja hetken aikaa vasta paikkakunnalla asuneina vailla ystäväpiiriäkään. Olin vauvan kanssa aivan yksin, vaikka puoliso aluksi yrittikin olla mahdollisimman paljon kotona. Ei todellakaan ollut helppoa. Ja useamman lapsen kokemuksella voi todeta myös sen, että vaikka keskosuus ei olisi kovin paha ja lapsi hyvässä kunnossa, niin syöntivälit ja esim. imuvoiman heikkous pienemmällä tekevät alkuviikoista aivan eri tavalla raskaita kuin mitä ne olivat sitten täysiaikaisena ja ”valmiimpana” syntyneiden kanssa. Isot tsempit Eeville! Ja itse asiassa kaikille vauva-arkeen (käytännössä) yksin tai muuten karusti törmänneille!

Oma kommentti