Enää silmälasikehysten valinta ei ole vaikeaa – 5 täsmävinkkiä!

Tyyliguru Jaakko Selin kertoo, millaiset kehykset ihmisten kannattaa valita silmälaseilleen.

Kapeamman kasvotyypin nainen – Helena Karihtala

Kapeakasvoisen tulee kiinnittää huomiota kehyksen kokoon: niiden ei pitäisi yltää ohimoilta liikaa yli kasvojen. Kookkaat kehykset ovat kapeakasvoisen nenällä näyttävät, mutta silmän tulee silti osua linssin keskelle tai hieman sen yläpuolelle.

Leveämmän kasvotyypin nainen – Laila Snellman

Leveämmän kasvotyypin nainen voi huoletta korostaa kehysten yläosaa. Perhos- ja kissamuodot tuovat kasvoille tarvittavaa uutta kulmikkuutta. Liian korkeita tai pyöreitä kehyksiä kannattaa välttää.

Leveämmän kasvotyypin mies – Tuomas Enbuske

Tärkeintä on valita riittävän leveä kehys. Kapea kehys ikään kuin vetää silmiä yhteen. Kehyksen yläosa voi olla aavistuksen muotoiltu, sillä viivasuora ja leveä kehys voi antaa turhan tiukan vaikutelman.

Korkea nenänvarsi – Katja Ståhl

Tärkeintä on lasien täydellinen istuvuus nenälle. Nenäkaaren alle ei saa jäädä tyhjää, eikä nenäsilta saa olla liian massiivinen.

Matala nenänvarsi – Nina Backman Kehys ei saa istua poskilla, joten istuvuus kannattaa hakea nenätyynyillä. Nykyään myös muovikehyksistä löytyy nenätyynyllisiä vaihtoehtoja ja useimmiten ne saa asennettua lisäpalveluna mieluisiin kehyksiin.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Helena Karihtala, Jaakko Selin, Katja Stråhl, kehykset, Laila Snellman, Nina Backman, silmälasit, Tuomas Enbuske

Kommentit

Oma kommentti