Erika Vikman sai sairauskohtauksen kesken keikan – poistui lavalta

Erika Vikman huolestutti faninsa oikein kunnolla tällä viikolla Baltic Princess -laivalla, jossa hän heitti keikan.

Vikman poistui kesken laulun lavalta ja palasi myöhemmin takaisin.

Erika on tehnyt päivityksen aiheesta Instagramiin:

-Haluan jakaa teille jotain henkilökohtaista, hän aloittaa.

-Edellisellä keikallani jouduin tilanteeseen, jossa minun oli pakko poistua lavalta kesken biisin. Kävin lavan takana ja tulin takaisin, lauloin kappaleen loppuun. Sen jälkeen kerroin yleisölle syyn poistumiselleni: olin saanut paniikkikohtauksen.

Erika sanoo taistelleensa paniikkihäiriön kanssa jo vuosia.

-Kohtauksia tulee stressaavissa tilanteissa, välillä valitettavasti myös lavalla. Kun kohtaus tulee voimakkaana, en pysty laulamaan vaan mun on pakko käydä lavan takana ottamassa happea ja rauhoittumassa, Erika toteaa.

Hän sanoo kohtauksen olevan aina musertava ja pelottava kokemus. Toistaiseksi hän on keikalla sellaisen saatuaan pystynyt keräämään itsensä nopeasti ja jatkamaan esiintymistä.

-Halusin jakaa tämän teidän kanssa, koska en saa antaa pelolle valtaa ja alkaa vältellä tilanteita, joissa se voi tulla. Uskon voivani helpottaa tilannettani vain olemalla avoin yleisölleni. Piilottelu ja häpeäminen luultavasti vain pahentaisivat tilannetta. Tiedän, että en ole ainoa, joka kärsii paniikkioireista. Moni teistä voi varmasti samaistua, Erika kirjoittaa.

-Jos joskus poistun lavalta yhtäkkiä omituisesti, se johtuu paniikkikohtauksesta. Se ei johdu yleisöstä eikä ole vakavaa – tulen kyllä takaisin. Tärkeintä on, että en anna pelolle valtaa, koska jos jotain rakastan niin työtäni.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Erika Vikman, paniikkihäiriö

Kommentit

Oma kommentti