Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa kuollut nainen oli 35-vuotias

Poliisi otti kaksi vartijaa kiinni, mutta vapautti heidät.

Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemantuottamuksena.

Poliisi otti lauantaina 7.1. kiinni kaksi henkilöä tapauksesta epäiltyinä, ja heidät vapautettiin alkuillasta sunnuntaina 8.1. Yhteensä neljää henkilöä on kuulusteltu viikonlopun aikana rikoksesta epäiltynä. Lisäksi poliisi on kuullut useita todistajia ja hyödyntää tapauksen selvittämisessä kauppakeskuksen valvontatallenteita ja kansalaisten toimittamia videotallenteita, kertoo poliisi.fi -sivusto.

Poliisin tutkinta jatkuu todistajien kuulemisilla sekä oikeuslääketieteellisellä kuolemansyyn selvittämisellä.

Tapaus ei liity kauppakeskuksen myymälöihin

Poliisi sai tehtävän kauppakeskus Isoon Omenaan 7.1.2023 noin kello 17.

Vartijoiden voimankäyttötilanteen yhteydessä kiinni otettu 35-vuotias nainen menehtyi. Hän ei ennen tapahtumasarjan alkua asioinut kauppakeskuksen myymälöissä, eikä mikään yksittäinen kauppakeskuksen myymälä liity tähän tutkittavana olevaan tapaukseen.

Vartijat pyysi paikalle toinen kauppakeskuksessa asioinut asiakas. Voimankäyttötilanne kesti noin kymmenen minuuttia.

Mahdollisia tietoa ja silminnäkijähavaintoja tilanteesta voi edelleen lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Tapaus on herättänyt suurta yhteiskunnallista kiinnostusta. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran siinä vaiheessa, kun oikeuslääketieteellisestä kuolemansyyn selvittämisestä on saatu alustavia tuloksia, kertoo sivusto.

Teksti: Hymyn toimitus

Kommentit

Oma kommentti