Yli 20 vuoden avioliitto ohi! Ex-ministeri ja -maaherra Pirjo Ala-Kapee: ”Sain tietää käräjäoikeudesta että mieheni hakee eroa”

Entinen Itä-Suomen läänin maaherra, SDP:n kansanedustaja, opetusministeri ja Vantaan kaupunginjohtaja, nykyisin eläkkeellä oleva Pirjo Ala-Kapee, 77, kirjoittaa sosiaalisessa mediassa suurten tunteiden alkuvuodesta.

-Minulle tämä uusi vuosi on alkanut suurin tuntein. Tulin isoisoäidiksi 10.1.2022. Samana päivänä sain käräjäoikeudesta tietää, että (aviomieheni) Pentti Hakulinen hakee avioeroa.

Ala-Kapee on ollut naimisissa Kajaanin entisen kaupunginjohtajan Pentti Hakulisen kanssa yli 20 vuotta.

-Olen vanhanaikainen. Minulle avioliitto on pyhä asia. Itse en olisi eroa hakenut, vaikka liian usein tunsin, ettei aviomies pystynyt pitämään minua tasavertaisena kumppanina eikä kaverina. Minun olisi pitänyt muuttua ja pienentää itseni, Ala-Kapee toteaa somessa, mutta jatkaa, ettei halua kommentoida eroa enempää.

Sen hän paljastaa, että heillä on ollut vesiensuojeluasioissa suuria, periaatteellista erimielisyyksiä.

-(Ne) erottivat meidät. Ne ovat kaiken taustalla. Niistä ei edes aviopuolisot pysty käymään kauppaa. Meidän vahvuus ja heikkous on, että olemme molemmat oikeassa olemisen mestareita. Harva aviomies sulattaa vaimoa, joka arvostelee hänen tekemisiään.

Ala-Kapee sanoo jo voivansa hieman laskea asialla leikkiä.

-Kun nuorena aloittaa, voi elämänsä aikana ehtiä olla naimaton, naimisissa, leski ja eronnut. Hyvässä lykyssä voi alkaa kierroksen taas vaikka alusta. Elämä on suuri seikkailu ja kaikki käy parhain päin. Kevät tulee ja valo voittaa, hän toteaa Facebook-sivuillaan.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Kuvat:Otavamedian kuva-arkisto
Avainsanat: avioero, Pirjo Ala-Kapee, Pentti Hakulinen

Kommentit

Oma kommentti