Gustav Hägglund saa korvilleen viestinnän naispomolta – lue!

Riitta AuvinenKenraali Gustav Hägglundin sovinistiset lausunnot ensin Anna- ja myöhemmin Iltalehdessä ovat saaneet näkemään myös viestinnän asiantuntijat punaista.

Nyt asiaa kommentoi viestinnän erikoisosaajan, Soprano Oyj:n varatoimitusjohtaja Riitta Auvinen. Hänen mielestään Hägglund teki sen, minkä miehiä kiehtoo. Antoi lausunnon naisten ulkonäöstä.

-Kenraalia ennen teeman tiimoilta henkilökohtaista julkisuutta ja arvostusta ovat itselleen haalineet niin Esko Kiesi kuin Matti Halmesmäkikin. Ilmiö on verrattavissa intohimoon työntää kielensä jääkylmään rautaan. Jokainen tietää miten siinä käy, mutta silti sitä pitää henkilökohtaisesti kokeilla. Ja loppujen lopuksi ketään muuta ei satu kuin itseään, kirjoittaa Auvinen kannanotossaan ja jatkaa:

-Mikä ihme tässä aiheessa on niin vaikea ymmärtää? Pikkulapsillekin menee oppi paremmin perille kuin aikuisille miehille. Julkisissa keskusteluissa on moneen kertaan todistettu, että naisia ei arvostella. Naisen ulkonäkö, osaaminen, menestyminen ja uravalinnat eivät ole aiheita, joihin miehillä on oikeus ottaa kantaa julkisesti. Olkoon tämä reilua tai ei, näin se on ja siihen on parempi taipua. Muutoin saattaa edessä olla katkeaminen.

Auvisen mielestä naislausuntoja antaneiden miesten selityksiä yhdistää yksi asia: he ovat kaikki mielestään liikkeellä vilpittömin mielin ja hehän vain sanovat sen minkä todeksi näkevät.

-Sanomisilla on aikansa ja paikkansa. Saunailloissa voi puhua mitä seuran paine edellyttää. Sen sijaan julkisuudessa annetut lausunnot täytyisi ymmärtää vastaanottajien ja ennen kaikkea hyvien tapojen näkökulmasta. Jos yleinen mielipide tuomitsee tietyn lähestymistavan, on silkkaa hulluutta työntää itsensä siihen muurahaispesään, Auvinen tuomitsee.

Hägglundin tapaus on hänen mielestään kouluesimerkki epäonnistuneesta viestinnästä. Ensin mokataan ja korjausyrityksenä tarjotaan humoristisia vastauksia toimittajalle.

-Siis omasta mielestään humoristisia. Jos ensimmäinen viestinnän sääntö on pysyä pois sukupuolikeskusteluista, niin vahvana kakkosena tulee huumorin välttäminen. Tyylilaji on sen verran vaikea, että se kannattaa jättää esimerkiksi koomikoille, Auvinen kertoo mielipiteenään.

-Toivon, että seuraava herrahenkilö, joka on aikeissa antaa lausuntoja tästä aiheesta, pysähtyisi hetkiseksi miettimään. Ja kokeilisi vaikka sähköpaimenlankaa. Sekin säväyttää.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Gustav Hägglund, Esko Kiesi, Matti Halmesmäki

Kommentit

Minullekkin tuli suorastaan järkytyksenä, että Gustavi tuommosia on suustaan päästänyt julkisesti. Olen kyllä elämäniaikana huomannut, että ei älykkyys, sivistys ja kouluja käyneisyys kulje käsikädessä. Ns. sivistyneistön suusta pääsee monta kertaa semmoista sontaa ulos, etten ikimaalimassa laskisi ulos.Eiköhän paljolti ole sivistyksestäkyse siitä miten vanhemmat lapsensa kasvattavat ja kuinka älykkäästi osaavat oppinsa käyttää. En minäkään sanoisi edes paikallislehden yleisönpalstalla, että kyllä minua inhottaa tuommoset vanhuudenhöperöt ukot,jotka luulevat olevansa niin komeita ja että minusta nuo kolmekymppiset timmit miehet on niin haluttavia.

Vaikka johtaja onkin, voisin toisaalta ihmetellä tätä sananvapauden rajoittamista. Annettakoon kunkin sanoa ja toisaalta vasta itse sanomisistaan. Sekin on sallittava, että joku esittää omistamme poikkeavia mielipiteitä. Jos tarvetta on, annetaan oikeuden ratkaista se, kuka menee liian pitkälle. Julkisella keskustelulla ja kohuotsikoilla ei ratkaista yhtään mitään. En todellakaan toivo meidän puolin ja toisin heittäytyvän niin ahdasmielisiksi, että kaikkien puheiden ja sanomisten pitää mennä jonkin sensorin tai viestintätoimiston kautta. Sitähän tässä mainostetaan.

Kiitos Joe-setä Singaporesta!En vielä ihan mentäkään uskoani ihmisiin!

Kai sitä saa sentään oman mielipiteensä sanoa kysyttäessä? Ja se koiraälähtää johon kalikka kalahtaa!

Jos mies sanoo mielipiteensä metsässä, ja kukaan ei ole kuulemassa. Onko mies silti väärässä?

Seksikkyys on sisäänrakennettu asia.Ei riipu kiloista.Toiselle kelpaa toiselle ei.Kenraali on liian arvokas kommentoimaan mokomaa.

Julkisesti ei piereskellä, se on sääntö, jota yksikään fiksu ihminen ei riko. Aivopierua koskee sama sääntö, sen Hägglund unohti.

Nämä vapaan piereskelyoikeuden puolesta uhoavat voisivat keskittyä miettimään, miksi ihmiset asuvat sisätiloissa, pukeutuvat ja syövät kypsytettyä ruokaa. Hyviä tapoja vastaan kapinointi kertoo ihmisestä paljon. Viisas ihminen ei tunne pakottavaa tarvetta sanoa ”rehellisyyden nimissä” julki kaikkea, mitä ajattelee. Sananvapaus ei ole sama asia kuin huono käytös, kenties 19 prosenttia kansasta niin ajatteleekin.

Läski tai ei,jokainen on juuri sellainen kuin on ja millaisessa kropassa viihtyy,se on jokaisen oma asia. Mielipiteitä saa olla ja pitääkin,eri asia on sitten miten se ulosanti on. Jokaiselle löytyy varmasti ottaja,kuka tykkää laihasta kuka lihavasta,makuasia. 🙂

Miksi helvetissä ei saisi arvostella tai kertoa omaa mielipidettään? Tätä läskien naisten kitinää taas, heti kun joku jaksaa tästä harmittavasta nykytrendistä huomauttaa, ovat tantat heti barrikadeilla vaatimassa munia vadille. Hävetkää, läskit.

Kyllä naisia saa arvostella yhtä lailla kuin miehiäkin jos huvittaa.
Kenraali puhuu asiaa ja voi motivoida paremmin monia naisia parantamaan terveyttään kuin teleketju feministit.

Joo en ky läskejä hässis. Jokainen saa sanoa toisesta mitä haluaa. Suodatusta jos ei kestä kuulla.

Kenraali on aina osannut pitää kuria.Lapsillekin opetettu itsekuria.Miksi tämän ukkelin oma kieli ei pysy yhtään missään kurissa?

Joo, onpahan taas tehty kärpäsestä härkänen, eikä tällä Auvisen kannanotolla saanut muuta aikaan kuin että vähäinenkään sympatia hävisi totaalisesti.

Ei itseänikään kiinnosta läskit. Oma vika jossei kropastaan huolehdi.

Taas tätä perinteistä nainen vastaan mies keskustelua. Jos naisia ei saa mitenkään arvostella niin sehän on sama kuin jätettäisiin naiset suoraan pois keskustelusta. Ruvetaan siis puhumaan valtamedioissa ja kaikkialla muuallakin pelkästään miehistä ja jätetään naiset sinne hellan ja nyrkin väliin?

MISTÄ SAIMI TIETÄÄ MILTÄ SE TUNTUU EIKÖS TÄMÄ OLE PAREMMINKIN POIKIEN JUTTU

Kenraali laskekoon pallinsa sähköpaimenlankaan. Jospa herra sitten rauhottuisi..

Kun nainen on arvostelun yläpuolella, hän on automaattisesti lasikaton alapuolella. Näin se vaan on.

Miksei esim. naisen osaaminen muka ole sellainen johon saa ottaa julkisesti kantaa? Jos on tiedossa että joku nainen on täysi tunari jossain asiassa miksei sitä muka saisi tuoda julki perusteluineen? Miehiä saa ilmeisesti arvostella julkisesti miksei naisiakin, tasa-arvoa feministit.

itsekkin voin ihan hyvin sanoa että en panis läskiä jolla on metrin levee perse.. wheres the problem here? jos joku nainen sanoo että ei panis lihavaa nörttiä niin siit ei varmasti tulis mitään erikoista…

Oma kommentti