Heilahtaako Tukiaiselle nyt häkki – näin vastaa tunnettu rikosjuristi!

Arto Länsman ja Johanna TukiainenMetropoli-kaupunkilehti uutisoi tänään sivuillaan Johanna Tukiaisen pahoinpidelleen aviomiestään Arto Länsmania ravintolassa. Viime yönä sattuneessa episodissa Tukiaisen epäillään lyöneen Artoa tuopilla niin, että paikalle tarvittiin ambulanssi. Tuksu itse kuljetettiin lehden tietojen mukaan poliisiputkaan.

Tukiaisella on ”allaan” jo kaksi ehdonalaista tuomiota, joista kumpaisenkin koeaika on edelleen voimassa. Tammikuussa Johanna tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahden vuoden koeajalla hänen ajettuaan 2,2 promillen kännissä. Viime syksynä Tukiaiselle mätkäistiin neljä kuukautta ehdollista kolmesta pahoinpitelystä ja haitanteosta virkamiehelle.

Jos ja kun uutta pahoinpitelyasiaa käsitellään tuomioistuimessa, Tukiaisen tilanne on vakava. Näin asiaa tarkastelee Hymyn haastattelema oikeusoppinut, rikosasioita pitkään ajanut juristi, joka ei sattuneesta syystä halua nimeään julkisuuteen:

-Voin vastata yleisellä tasolla niin, että jos lyö lasiesineellä toista, sitä yleensä käsitellään pahoinpitelynä, mutta sitä arvioidaan tavallista pahoinpitelyä vakavampana tekona, josta seuraamus on yleensä vankeutta. Jos teko on samankaltainen kuin aiemmat teot, joista on seurannut ehdollista vankeutta, lopullinen seuraamus voi olla ehdoton vankeus.

Asianajaja toteaa myös, että pahimmassa tapauksessa aiempi ehdollinen voidaan määrätä täytäntöönpantavaksi ja määrätä yhteinen ehdoton vankeusrangaistus.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Johanna Tukiainen, Arto Länsman

Kommentit

Ei tuksua linnaan, miten kävis alkuasukkaan arton ja koiran. ne ei sais koiranruokaa.eikä seiska enää tarjois juomisia.

nii,mut mite sit kävis leuvattoma ja aivomiehe,no ne menis naimisii..eiks hyvä..

Toilvottavasti Prisessa pääsee linnaan,sinnehän hän on aina halunnut,kyllä elämä opttaa.

Pahoinpitely on yleisen syytteen alainen, eipä tarvitse Arton nostaa syytettä. Että höpö höpö vaan.

Apilalle: Kyllä nuo on ihan oikeat olutlasit. Niissä on ns:vatsa. Eli lasin suuaukkoa suurempi osa ennen lasin jalkaa. Skumppalasi on suora ja suuaukko on huomattavasti pienempi, kuin noissa.

Olen kysynyt ennenkin ja kysyn taas – juodaanko tuossa kuvassa kaljaa skumppalasista? Jos näin, niin miksi ihmeessä?

Seiska kaluaa näköjään nämä kaksi vastanaitettua zombia loppuun juottamalla ne pikkuhiljaa ennenaikaiseen hautaansa ja rahastamalla railakkaasti heidän toilailuistaan revityillä sensaatio-otsikoilla. Tukiainen nauttii silminnähden kameroiden edessä keekoilustaan – Arto sitävastoin on pihalla kuin poro. Tuksu projisoi loputtomasti omaa väkivaltaisuuttaan ja jo aemmin todistettua huonoa käytöstään Artoon. Sai erinomaisen syntipukin itselleen ja siksi näyttääkin olevan voimainsa tunnossa. Sairasta!

no höpö höpö. Arton tulisi ensin nostaa SYYTE, eihän se muuten mene oikeuteen asti.

ei tuo valtakunnanpelle tajua mistään mitään. hän on sairas.

Vankilareissu saattais tehdä Tuksulle ihan hyvää..tajuaisko sitten elämänsä sekavuuden..tiedä häntä

Arton ei tarvitse nostaa syytettä,rikoslaki menee näin;

Perheväkivaltaan liittyvä lainsäädäntö

Rikoslaki
Seksuaalirikoslaki
Oikeusavustaja valtion varoista
Lähestymiskielto
Lastensuojelulaki
Muu perheväkivaltaan liittyvä lainsäädäntö

Rikoslaki

Pahoinpitely yksityisellä paikalla – myös kotona – tuli virallisen syytteen alaiseksi rikokseksi 1.9.1995. Lain tarkoitus on, että kotona tapahtuviin väkivaltarikoksiin suhtaudutaan samalla vakavuudella ja samoilla rikosoikeudellisilla seuraamuksilla kuin muihinkin väkivaltarikoksiin. Yhteiskunta haluaa puuttua perheväkivaltaan ja kotiin hälytetty poliisipartio tekee rikosilmoituksen tapahtuneesta väkivaltatilanteesta. Pahoinpitelyn yritys on myös rangaistava teko.

Laki jakaa pahoinpitelyt kolmeen ryhmään:

1. Lievä pahoinpitely
2. Pahoinpitely
3. Törkeä pahoinpitely

Pahoinpitelyn aste arvioidaan vammojen, rikoksen tekotavan ja sen aiheuttaman henkisen kärsimyksen perusteella. Lievä pahoinpitely on asianomistajarikos. Asianomistajarikos tarkoittaa sitä, että uhrin on vaadittava tekijälle rangaistusta rikoksesta, jotta rikoksen tutkinta alkaisi. Pahoinpitely ja törkeä pahoinpitely ovat virallisen syytteen alaisia rikoksia. Pahoinpitelyiden ja törkeiden pahoinpitelyiden osalta poliisin tekemän esitutkinnan tulokset annetaan syyttäjälle syyteharkintaan. Törkeä pahoinpitely johtaa aina oikeuskäsittelyyn.

Riippuu siitä, nostaako Arto rikossyytteen. Ei varmaankaan, eli vielä ei käy kuinkaan.

Ei se viela linnaan joudu tasta tempauksesta. Mutta kylla sille viela joku paiva hakki heilahtaa, sen verran holtiton se on. Kay kuin Matille… mutta veikkaan, etta Tuksun kohtalo ei ole niinkaan hyva kuin Matilla…

Tekisikö Suomen oikeusjärjestelmä vihdoin palveluksen, ja laittaisi Tuksun lukemaan tiilenpäitä…

Toi muija kuuluu loppuelämäksi mielisairaalan.
Se on todella vaarallinen,muistellaanpa kaikki pidätykset poliisin vastustamiset ja kännissä autolla ajot.HUH HUH KAUHIAA

Mä toivottaisin kaikki Suomen idiootit sille vankileirille. 🙂

vitsit kun se pääsis jollekin irakilaiselle vankileirille ettei tarttis nähdä koko ämmää enää!

Voi vittu, että täällä on idiootteja ihmisiä kommentoimassa.

Ei tuo onneton mistään opi. Ei putka- tai linnareissusta. Sehän on vaan muodikasta istua hetki ”suuren maailman tyyliin”. Sitten voi taas palata glamouriin ja viinaan ja surkeisiin tempauksiin. No, jostainhan tuonkin on rahansa revittävä.

Rangaistukset tässä maassa olemattomat,mutta kyllä nyt pitäisi häkin heilahtaa jo turvallisuuden nimissäkin.Väkivalta on sairasta!

olihan paris ja lohankin posessa. Täähän on vaan aitoa jenkkiglamööriä. Kakun kärsittyään voi taas kiertää talk showt ja herätysjuhlat

linnassa olis aikaa kirjoittaa bestseller ulkoministerin morsian

Eihän noista yleensä mitään saa, korkeintaan heristävät sormea ja sanovat että soo, soo, ei noin saa tehdä.

😀

Eikös astalon käytöstä ja maassa potkimisesta pääsääntöisesti seuraa syyte törkeästä pahoinpitelystä? Seurauksena ehdollinen tai ehdoton vankeusrangaistus.

saa siellä hämeenlinnassaki juoda, leivästä ja hedekmistä käytettyä kiljua

Sehän voisi tehdä hyvää Tuksulle joutua linnaan. Tulisi pakollinen vieroitushoito alkoholituotteista. Jospa se myös oppisi olemaan juomatta viinaa, kun se kerran pistää pään pimeäksi.

Istuminen tekee ihan hyvää, koska kiven sisällä ei voi ryypätä ja rellestää holtittomasti.

Juurihan lehdessä oli, että tämä the Lumenpudottaja oli syytettynä kuudesta pahoinpitelystä yms. ja niin vain ehdollista napsahti. Tässä helvetin OIKEUSVALTIOSSA mietitään nykyisin vaan, ettei kenellekkään tule paha mieli.

Hyvin menee mutta menköön.
Alkaa Artolle totuus valjeta millaisen henkilön kanssa meni naimisiin.

toivottavasti miss piggylle häkki heilahtaa. mutta toisaalta ompahan tapauksia joissa on 4 ehtoollista päällekkäin.

Oma kommentti