Heilahtaako Tukiaiselle nyt häkki – näin vastaa tunnettu rikosjuristi!

Arto Länsman ja Johanna TukiainenMetropoli-kaupunkilehti uutisoi tänään sivuillaan Johanna Tukiaisen pahoinpidelleen aviomiestään Arto Länsmania ravintolassa. Viime yönä sattuneessa episodissa Tukiaisen epäillään lyöneen Artoa tuopilla niin, että paikalle tarvittiin ambulanssi. Tuksu itse kuljetettiin lehden tietojen mukaan poliisiputkaan.

Tukiaisella on ”allaan” jo kaksi ehdonalaista tuomiota, joista kumpaisenkin koeaika on edelleen voimassa. Tammikuussa Johanna tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahden vuoden koeajalla hänen ajettuaan 2,2 promillen kännissä. Viime syksynä Tukiaiselle mätkäistiin neljä kuukautta ehdollista kolmesta pahoinpitelystä ja haitanteosta virkamiehelle.

Jos ja kun uutta pahoinpitelyasiaa käsitellään tuomioistuimessa, Tukiaisen tilanne on vakava. Näin asiaa tarkastelee Hymyn haastattelema oikeusoppinut, rikosasioita pitkään ajanut juristi, joka ei sattuneesta syystä halua nimeään julkisuuteen:

-Voin vastata yleisellä tasolla niin, että jos lyö lasiesineellä toista, sitä yleensä käsitellään pahoinpitelynä, mutta sitä arvioidaan tavallista pahoinpitelyä vakavampana tekona, josta seuraamus on yleensä vankeutta. Jos teko on samankaltainen kuin aiemmat teot, joista on seurannut ehdollista vankeutta, lopullinen seuraamus voi olla ehdoton vankeus.

Asianajaja toteaa myös, että pahimmassa tapauksessa aiempi ehdollinen voidaan määrätä täytäntöönpantavaksi ja määrätä yhteinen ehdoton vankeusrangaistus.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Arto Länsman, Johanna Tukiainen

Kommentit

Oma kommentti