Heli Palsanmäki syövän löytymisestä Me Naisissa: ”Murruin täysin ja aloin itkeä”

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja puoliso Helsi Palsanmäki 10.1.2017
© Tommi Tuomi/Otavamedia

Tammikuussa 2022 Heli Palsanmäki eli rankkoja aikoja. He olivat juuri tulleet Espanjaan ja tarkoitus oli viettää siellä talvea, koska huutokaupassa oli hiljainen vaihe menossa. Niinhän he ovat tehneet nyttemminkin.

Mutta tuo vuosi 2022 oli erikoinen. Heli ja Aki istuivat autossa, kun puhelin soi.

– Puhelimessa lääkäri kertoi, että kohdusta oli tehty löydös, joka vaatii lisätutkimuksia, Heli kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa.

Heli totesi, että tulisi maaliskuussa, mutta lääkärille se ei käynyt.

– Kysyin suoraan, onko se syöpä. Kyllä, lääkäri vastasi, hän toteaa lehden haastattelussa.

– Murruin täysin ja aloin itkeä. Kun kerroin asian Akille hän sanoi: älä jätä minua yksin tänne. Itkimme molemmat ja halaimme, Heli kertoo Me Naisissa.

Se viikko Espanjassa oli Helille piinallinen. Palattuaan Suomeen, selvisi että Helin kohdussa oli neljän sentin mittainen pahanlaatuinen kasvain. Syöpä oli ehtinyt levitä kahteen imusolmukkeeseen, mutta lääkärien arvion mukaan sairaus oli hoidettavaissa, kerrotaan Me Naisissa.

Ja sairaus olikin hoidettavissa . Heli sai 25 sädehoitokertaa ja viisi annosta sytostaatteja. Lisäksi kohdun kasvaimelle annettiin brakyhoito. Hoidot purivat hyvin ja leikkausta ei tarvittu. Kontrollikokeet jatkuvat vielä muutaman vuoden.

Lähde: Me Naiset

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Heli Palsanmäki, syöpä

Kommentit

Oma kommentti