Helsingin poliisisoittokunta puhaltaa eloon unohtumattomat elokuvamusiikin sävelmät Satakunnassa

Poliisin edustusorkesteri Helsingin poliisisoittokunta tuo suositut viihdekonserttinsa Poriin ja Raumalle 3. ja 4. toukokuuta. Sinfonisen puhallinorkesterin kanssa elokuvamusiikin helmiä tulkitsevat baritoni Waltteri Torikka sekä kultainen trumpetisti Tero Lindberg. Cinema Paradiso – Unohtumattomat elokuvasävelmät -konsertin johtaa orkesterin ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

– Ohjelmassa on suuria tunteita herättäviä elokuvamusiikin klassikoita kuten Tähtien sota, Forrest Gump, A Fistfull of Dollars, Robin Hood, Cinema Paradiso, Indiana Jones, Beautiful Maria of My Soul, Balladi elokuvasta klaani, Kummisetä ja paljon muuta, kertoo ylikapellimestari Ruusuvuori.

Lounais-Suomen poliisilaitos isännöi Satakunnan konsertteja. Poriin ja Raumalle odotetaan runsaasti konserttiyleisöä.

– Poliisisoittokunnan konsertit ovat ainutlaatuisia iltoja. Myös joukko poliisin henkilökuntaa vaihtaa vapaalle ja saapuu paikalle nauttimaan konserteista, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Maria Hoikkala.

Orkesterissa osaamista Porista ja Raumalta

Waltteri Torikka on esiintynyt jo useamman kerran poliisisoittokunnan solistina.

– Hänen pehmeä äänensä ja koskettavat tulkinnat ovat valloittaneet konserttiyleisöt ympäri Suomea, kehuu Ruusuvuori.

Trumpetisti Tero Lindberg on legendaarisen Jörgen Petersenin manttelinperijä. Lindbergiltä on ilmestynyt kaksi äänitettä ja hänen suosituimpia videoitansa on katsottu YouTubessa miljoonia kertoja.

Porissa ja Raumalla on pitkät perinteet puhallinmusiikin saralla.

Apulaiskapellimestari Heikki Elo on kotoisin Porista ja poliisisoittokunnan intendentti Olli Sihvo on puolestaan Rauman poikasoittokunnan kasvatti. Poliisisoittokunta onkin kutsunut konserttiin nuoria puhallinsoittajia.

– Voiko porilainen ja raumalainen soittaa samassa orkesterissa? Hyvin se onnistuu ainakin Helsingin poliisisoittokunnassa ja vielä hyvässä sovussa, Elo ja Sihvo toteavat.

Konsertteja myös koululaisille

Helsingin poliisisoittokunta kiertää ympäri maata niin viihteellisten kuin taidemusiikin ohjelmistojen parissa tavoittaen vuosittain yli 50 000 kuulijaa. Lisäksi orkesteri tekee paljon lapsille ja nuorille suunnattuja valistuskonsertteja, joissa musiikin ohella käsitellään ikäryhmälle tärkeitä aiheita.

Raumalla poliisisoittokunta järjestää perjantaina 5. toukokuuta myös Kutsu poliisi 112 -lastenkonsertin yhteistyössä Rauman kaupungin kanssa. Konsertissa lapsille puhutaan liikennekäyttäytymisestä, kiusaamisesta ja hätänumeroon soittamisesta.

– Olemme myös sopineet syksylle yläkouluikäisille suunnattujen Pidä huolta -valistuskonserttien sarjasta Turkuun ja Raisioon, Hoikkala iloitsee. Näissä konserteissa aiheina ovat päihteet, seksuaalinen itsemääräämisoikeus, kiusaaminen, some ja väkivalta.

Lähde: Poliisi.fi

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: poliisi, soittokunta, tero Lindberg, Waltteri Torikka

Kommentit

Oma kommentti