Hornetien Suomeen saattelemassa matkustajakoneessa oli myös tunnettu suomalaisjulkkis: ”Eksoottinen lento”

Pirkkalan kentälle laskeutui tänään Malagasta lähtenyt Small Planet -yhtiön lentokone, jota seurasi Ranskasta saakka Hornet-hävittäjiä. Mukana matkustamossa oli myös tunnettu suomalaislaulaja. Hän myös kuvasi Horneteja koneen ikkunasta.

-Pikkasen eksoottisempi lento Malagasta. Small Planet -koneemme rikkoi Ranskan ilmatilaa ja loppumatka mentiinkin hävittäjät seuraten! Nyt Treella koneessa edelleen keskellä kiitorataa poliisin saartamana. Ei mul muuta! Marita Taavitsainen päivitti.

Kun kone laskeutui Pirkkalaan, sisään astui poliiseja. Vastassa kentällä oli useita kymmeniä poliisipartioita. Ilta-Sanomien mukaan matkustajia kuullaan pian tapauksen johdosta.

Poliisi kommentoi asiaa seuraavasti:

-Poliisi varautui tänään illalla mahdolliseen vaaratilanteeseen kello 18 laskeutuneessa lentokoneessa Malagasta Suomeen Tampere-Pirkkalan lentokentällä. Poliiseja oli paikalla runsaasti. Hälytys perustui häiriöön, jonka mukaan koneessa olisi ollut mahdollisesti kaappaustilanne. Häiriön syystä ei voida kertoa tarkemmin, koska kyseistä mekanismia voidaan käyttää oikeassakin vaaratilanteessa. Kukaan ei ollut missään vaiheessa vaarassa. Lentokenttä ei ole vielä normaalisti toiminnassa ja toiminnan palautumisesta normaaliksi tiedotetaan heti kun se on toteutunut.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: lentokone, Marita Taavitsainen, kaappaus

Kommentit

Oma kommentti