Kuva: arkisto

Huippuviulisti Jaakko Kuusisto, 48, on kuollut

Huippuviulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto on kuollut 48-vuotiaana. Suru-uutisen kertoi hänen Pekka-veljensä Facebook-sivullaan.

– Kalliit, Jaakkoa mielessänne kantavat ihmiset – tänään, kello kahdelta iltapäivällä, henkäisi rakastettu Jaakko viimeistä kertaa. Viimeiset viikot veivät yksi kerrallaan liikkeen, puheen ja tietoisuuden, ja toivat lopussa kuumeen ja hengittämisen raskauden. Rauha ja tuskattomuus säilyivät, murtunut Pekka-veli kirjoittaa.

Kuusistolla diagnosoitiin aivokasvain kesällä vuonna 2020. Hänen vointinsa parani leikkauksen avulla ja huippuviulisti pystyi jatkamaan myös työntekoa. Tammikuussa veli kertoi Kuusiston tilanteen huonontuneen.

– Jaakko on aloittanut pitkän sairaalajakson. Hänen lähimuistinsa on heikentynyt olemattomiin ja pitkäaikaiset muistot ovat sekoittuneet ihmeelliseksi kokemusten tilkkutäkiksi, joka nyt muodostaa Jaakon maailmankuvan. Jaakko ei ole kaiken aikaa sidottu todellisuuteen tavalla, joka pakottaisi hänet ulos siitä maailmankuvasta, ymmärtämään mitä nyt tapahtuu, Pekka-veli muotoili tuolloin.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kuollut, Jaakko Kuusisto, säveltäjä, viulisti, kapellimestari

Kommentit

Oma kommentti