Hymy lähti ”Pyöveli” Jukka Järvisen mukaan tapaamaan asunnottomia – perustaa oman asuntolan

Ex-nyrkkeilijä Jukka ”Pyöveli”Järvinen haluaa pelastaa Helsingin asunnotto­mat. Katujen kasvatit kertovat nyt Hymylle, millaista elämä on.

Juttu on julkaistu Hymyn painetussa lehdessä reportteripari Esa Pesonen – Kari Pekonen kirjoittamana ja kuvaamana.

Jukka Järvinen on nykyiseltä ammatiltaan päihdetyöntekijä sekä sosionomi. Hän on työskennellyt päihdeongelmaisten kanssa jo vuosia. Nyt hän on perustamansa Vastaisku syrjäytymiselle -yhdistyksen kautta puuhaamassa Helsinkiin ensivaiheen asuntolaa.

Jos hanke saa rahoitusta, Järvinen lupaa asuttaa noin 50 koditonta kadulta suoraan yhdistyksensä tiloihin. Hän olisi asuttanut enemmänkin, mutta yhteistyökumppani Helsingin kaupunki toppuutteli tavoittelemasta liian suurta palaa.

– Asuntolassani selvitetään ensin pää ja pahimmat ongelmat. Lääkkeeksi tarjoan kuntouttavaa työtoimintaa ja opiskelua. Palkintona on oma koti, joka etsitään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Omassa asunnossa täytyy omien jalkojen jo kantaa. Motivoin matkan varrella niin, että jokainen voi selviytyä, Jukka kertoo.

Järvinen haluaa auttaa niitä, jotka elävät toivottomassa elämäntilanteessa ja joita pidetään toivottomina auttaa. Jukan mielestä ei ole toivottomia tapauksia.

– Jonkun täytyy ottaa heistä koppi ja luoda olosuhteet uuteen elämään. Aina on kadunarskojenkin mahdollista selviytyä. Ei tämä yhteiskunta vaadi lisää syrjäytyneitä.

Lue mielenkiintoinen juttu Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Jukka Järvinen, asunnottomuus, Pyöveli

Kommentit

Oma kommentti