Hymy löysi vanhan rikosilmoituksen valelääkäri Esa Laihosta – poliisi jätti tutkimatta!

Esa LaihoPoliisi sai jo kolme vuotta sitten tutkintapyynnön valelääkäri Esa Laihosta, mutta ei suostunut tutkimaan juttua. Rikosoikeuden professorin mielestä perustelut olivat väärät. Asiasta kertoo joulukuun Hymy-lehti.

Poliisi on päättänyt omasta aloitteestaan selvittää, ovatko Valviran viranomaiset rikkoneet virkavelvollisuuttaan Laiho-asiassa. Samaan aikaan poliisi on salannut saaneensa itse jo kolme vuotta sitten rikostutkintapyynnön Laihon toiminnasta. Syksyllä 2008 Helsingin poliisiin jätetyssä tutkintapyynnössä rikokseksi epäillään heitteillepanoa. Laiho oli päättänyt lähettää muistamattomassa tilassa olevan, tuolloin 75-vuotiaan alzheimerpotilaan kotiinsa, jossa tämä asui yksin.

Hymy on nyt haastatellut kotiutetun vanhuksen poikaa, joka on vieläkin vihainen tapahtuneesta.

-Tiesin aivan varmaksi, ettei äitini pysty elämään yksin! ulkomailla työskennellyt poika kertoo Hymyssä.

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen ottaa joulukuun Hymyssä kantaa tapaukseen. Hän tyrmää poliisin perustelut. Heitteillepanoon voi syyllistyä, vaikkei olisikaan syypää tai osallinen toisen joutumiseen avuttomaan tilaan. Hymy soitti myös päätöksen tehneelle poliisille. Mitä tapahtui?

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Esa Laiho, Matti Tolvanen, valelääkäri

Kommentit

toi äijähän näyttää kuuskymppiseltä, vaikka ilmoittaa olevansa 49?

onko se väärentänyt ikänsäkin?

Kyllä minunkin mummoni laitettiin sairaalasta kotiin aivan muistamattomana. Taisi siinäkin olla valelääkäri asialla!

miten poliisi voi tietää mitään sairauksista, eiköhän poliisi usko kuitenkin ”lääkäriä” joka tietää terveydellisistä asioista? nämä hymyn jutut ovat pelkkää pskaa!!!

Uskomatonta että poliisi paljastuu kerta kerralta sekaantuneeksi terveydenhuoltoon kuuluviin toimenpiteisiin. Poliisilla ei ole mitään koulutusta alalle ja tuosta vain päättelee omavaltaisesti.

Hyväveli kerho poliisi lääkäri poliitikko ja rakennus urakoitsija

Ilmankos ollaan omaehtoisesti nyt tutkimassa kun on pelko perseessä ja pitää päästä aitiopaikalle, jotta voi ”pehmentää” omaa osuuttaan tavalla tai toisella.

Veikkaanpa että tapahtui joko ”Click! tuut tuut tuut” tai vaihtoehtoisesti tultiin hakemaan kamarille kuulusteluihin.

Hyvä juttu! Luin lehdestä. Poliisi ajatteli että eihän se Laihon vika ole että muija on muistamaton. Mutta kyllä se on heitteillepanorikos jos päästää sellaisen lääkärivastuulla himaansa.

Oma kommentti