Promokuva: Nauska

Hymy selvitti kuinka laulajien yritykset tahkoavat rahaa

Hymy esittelee painetussa lehdessään suomalaisten iskelmälaulajien, suosikkiorkestereiden ja myös muutaman pop-artistin firmojen viimeaikaisia kannattavuuslukuja.

Vain osakeyhtiömuotoisten yritysten tilinpäätöstiedot ovat julkisia. Niinpä vain he, joilla yhtiö on, esiintyvät jutussa. Monella suositulla artistillakin voi olla vain toiminimi. Näin on esimerkiksi Saija Tuupasen laita. Toiminimien tuloslaskelmat eivät ole julkista tietoa.

Artistille on eduksi pistää firma pystyyn. Silloin myös kulupuoli tulee hyvin huomioiduksi, matkat, bensat, hotellit ja niin edelleen.

Ketkä sitten lyövät firmoillaan liikevaihtoa kasaan?

Kaksi laulajaa on päätä pidempänä muita, kun käydään tilinpäätöksiä läpi. He ovat Kyösti Mäkimattila ja Jari Sillanpää, molemmat tuttuja tangokuninkaallisia takavuosilta.

Kyösti on mukana parissakin yrityksessä, mutta hänen omansa, Kyösti Mäkimattila Oy, tahkoaa vuosittain puolen miljoonan liikevaihtoa, tarkkaan ottaen 554 000 euroa.

Vaikka liikevaihto nousi peräti 20 prosenttia edellistilikaudesta, tulos vaipui 2 000 euroa pakkaselle. Tulee kuitenkin muistaa, että Kyösti on jo omat palkkansa tuossa vaiheessa kuitannut.

Siltsun Bridgehead Productions Ltd Oy on kokenut puolestaan ”kristallisen” syöksylaskun. Jari Sillanpään yrityksen liikevaihto tippui 1,32 miljoonasta eurosta 437 000 euroon. Voittoa tuli kuitenkin 107 000 euroa eli liikevoittoprosentti on yli 23.

Vaikka viime aikaiset uutisoinnit vaikuttivat keikkailuun, niin 437 000 euron liikevaihto on silti laulajalle melkoinen.

Hymyn painetussa lehdessä niin nais- kuin mieslaulajatkin, kymmeniä eri nimiä, lue juttu lehdestä.

Kuvassa Kyösti Mäkimattila

Teksti:Hymyn toimitus, JT Tuomela
Avainsanat: Jari Sillanpää, Kyösti Mäkimattila, Saija Tuupanen, tilinpäätös

Kommentit

Oma kommentti