Hymyn home-extra: Varo, tämän takia uudet ja hienot talotkin homehtuvat!

Juhani PirinenHymyn tammikuun lehdessä puhutaan ajankohtaisesta aiheesta, nimittäin homeesta. Suomi on täydessä sodassa homeita vastaan, sillä peräti neljäsosasta kodeistamme löytyy kosteusvaurioita ja hometta. Tämän lisäksi julkiset tilat painivat saman ongelman kanssa.

Hymyssä tarinansa kertoo perheenäiti Maarit Valtonen, joka joutui muuttamaan lapsineen myrkyllisestä kodista lähes hengenlähdön uhalla. Tammikuun Hymyssä haastatellaan myös tekniikan tohtori, rakennusfyysikko Juhani Piristä ympäristöministeriöstä. Hän kertoo, miksi talomme ovat pilalla – ja mitä pitäisi tehdä ennaltaehkäistäkseen tai korjatakseen vauriot.

Pirisen mielestä Suomessa osataan rakentaa uutta, mutta vanhan korjaamista ei osata. Melko uusissakin taloissa on tosin havaittu kosteusvaurioita.

-Kaikki uudet betonirakenteiset talot jäävät liian kosteiksi, vaikka virallinen raja ei ylittyisikään. Parin kuukauden odottelu rakennuksen kuivumisessa on olematon aika verrattuna sadan vuoden homeettomaan käyttöikään, Pirinen vihjaa Hymyssä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: home, Juhani Pirinen

Kommentit

Ristus mitkä sivut tuolla jaakolla..pieni varoitus epileptikoille olisi paikallaan. Toisaalta jos sivut on tehnyt jaakon 8v. poika, niin enpä tiedä mitä itse yritykseltä voi odottaa.

Kusetusta koko pordräni,maksaa ja hyötyä saa halvemmallakin tuotteilla. Eikä firma kanna vastuutaan myynneistään.

Tuote joka poistaa homeongelman on PORDRÄN! kun vielä ihmiset tajuaisivat käyttää kunnon HENGITTÄVIÄ eristeitä niin ei pääse homeitiöt elelemään! Käy tutustumassa: http://www.jaakonputkitukku.sivustot.fi. Lue Pordränistä ja elä terveellisemmin,pitkään! Ei ehkä kaikkein halvinta mutta jaakon putkitukusta suomen halvinta! SUOSITTELEN.(jos joku kuntapäättäjä lukee tämän niin kehottaisin miettimään koulujen ym korjaamista/rakentamista juuri tällä pordränillä) Lasten (myös aikuisten) tulevaisuuden takia!

Oma kommentti