Hymyn reportaasi Romanian kerjäläisistä: Koti puuttuu, mutta kynnet ovat kunnossa!

RomanikerjäläinenRomanikerjäläisen arkea: vanha ja pyylevä nainen seisoo polvillaan seinänvierellä Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla. Ilme on tuskainen ja anova, kädet ovat ristissä. Noin 20 minuutin kuluttua hän nousee jaloittelemaan. Siististi pukeutunut tumma ja kiiltävähiuksinen, arviolta nelikymppinen takatukkamies lähestyy vanhusta rintarinnan parikymppisen, tuulipukuun pukeutuneen ja reppua selässään kantavan nuorenmiehen kanssa.

Miehet halaavat mummua, jonka kasvoilta kärsimys on nyt kaukana. Miehet hymyilevät ja taputtavat mummua selkään kannustavasti, sitten he kumartuvat kurkistelemaan rahakipon saldoa. Rahanjako käynnissä?

RomanikerjäläinenHelsingin Hakaniementorin laidalla istuva nainen puolestaan on iältään arviolta kolmekymmentä, hän ei osaa sanaakaan englantia. Kiinnitämme kuitenkin huomiota hänen käsiinsä, jotka ovat hyvin hoidetun näköiset: kynnet siististi ja koristehileillä lakatut! Taitaa olla poikennut manikyyrissä.

Kun sovimme rahakorvauksesta, kuvaaminen on mahdollista.

Hymy otti selvää romanialaiskerjäläisten elämästä yhden päivän ajan. Haastattelimme myös Helsingin kaupungin sosiaaliviraston asiantuntijoita. Mistä on kyse? Oikeasta hädästä vai organisoidusta rikollisuudesta? Lue kesäkuun Hymy.

Teksti: Hymy
Avainsanat: romanikerjäläinen

Kommentit

Varmaan oon rasisti. En anna rahaa romaneille. Suomi ei hoida omia mummujaan, mutta koko kansa on muualta tulleiden mummojen takana, vaikka hoitoa on luvattu pressa Medvedevilta. Itse en ole tuontimummujen puolesta. Nyt vasta Suomessa vanhus tai vammainen saa valita asuinkuntansa! Se on oman maan kansalaisten diskriminointia. Oma pappani on terveyskeskussairaalassa usein vaippa kosteana. Hoitajilla kiire. Ei paljon paina papan sotareissu jatkosodassa tai reissulla saatu vamma.
Itse olen vailla duunia, mutten anele rahaa. Itse maksan vuokran, en tuhlaa, teen ruokaa pakastimeen. Jos ei mulla ole rahaa, niin ei ole.

Huomannut olen minäkin, kuinka näillä kerjäläisillä on joillain blondattu tukka puolen sentin juurikasvulla, mikä meinaa, että on ainakin hiusten vaalentamiseen löytynyt rahaa viimeisen kuukauden sisään.

Ottaa päähän nää. Ja tosiaan ne rahat menee aina tommosten siistien tummien nuorten kultaketjuja ja sormuksia käyttävien nuorten miesten reppuihin.

Eilen näin oikein kituvan näkösen nuoren mimmin, jonka poikaystävä kävi piipahtamassa pusuttelemassa pikku kerjäläistyttöään, kaveri pukeutui kalliimmin kuin minä!

On se perkele jos ei näitä saada ängettyä takas omiin maihinsa. Viisumipakko!

En anna senttiäkään ko. ”kerjääjille”. Pitää paikkansa; kun ei kukaan anna kolikkoakaan, niin eiköhän se lopu kerjääminen. Menkööt vaan istumaan vaikka manikyyrille, kun ei ole muuta tekemistä. Jospa edes suomalaiset saisivat enemmän toimeentulotukea, etteivät tarvitsisi olla ruokajonoissa. Häpeä on, kun tässä hyvinvointivaltiossa pitää roikkua ruokajonoissa pakon edestä.

Mussolinin syytä tämäkin. Jos hän ei olisi lähtenyt albanianseikkailulle, Barbarossa olisi startannut 3-5 viikkoa aiemmin, Moskova olisi romahtanut, Neuvostoliitto olisi romahtanut sen mukana, ja Suur-Kroatia ei olisi katsonut mustalaisten perseilyä tuolla seudulla suotuisasti. Olisi jäänyt Sellon ammuntakin tekemättä.

kerjäämisen jälkeen näin kahden mummun menevän pelaamaan hedelmäpeliä saaduilla kolikoilla.

Romaneja pitää autta Romaniassa. Näille mafian organisoimille huijareille kenkää perseelle ja nopeasti.

Romanit ovat hädässä! Heitä pitää auttaa, vaikka se vaatisikin uhrauksia.

Ei kukaan ole köyhä, jos on varaa tulla yli 2000 kilometrin päästä Suomeen kerjäämään. Johan nuo Hymyn kuvatkin osoittavat, että on näköjään varaa sellaiseen ylellisyyteen kuin kynsihoitoon.

Vuosaaren kirjaston kulmilla taas yksi kerjääjä. Kun kävelen ohi, kaveri kaivaa taskusta täysin uutuuttaan kiiltelevän Nokian kännykän! Eikä näyttänyt olevan mikään halpa malli! Jos oikeasti muka hätä, niin myis vaikka sen puhelimen ensin! Siinä sitä hätää taas on…

Poliisi voisi ryhtyä sakottamaan niitä suomalaisia, jotka auttavat tätä järjestäytynyttä rikollisuutta!

Kai se on joku nimilista kerättävä koko euroalueen kansalaisilta että vastaanvanlaiset pakotteet ja uhkat bulgarialle ja romanialle omien vähemmistökansansa hoitamiseksi. Uhataan erottamisella Eu:sta ja tukiaisia ei tipu ennen kuin asia on hoidossa. Ruotsi, Tanska lähimaat mukaan. Saksa ja Britannia ei välitä kuin rikkaista joten pienten on näytettävä. Vaan kukaan ei välitä. Raha puhuu ja pankeista vain huolta pidetään. Itsekkin koen olevani köyhä vaan olen niin köyhä ettei ole edes varaa matkustaa esimerkiksi saksaan kerjäämään. Mietikääpä sitä?!

Nää on niin huijareita, kerran helsingin keskustassa näin noita kerjäläisiä.. sitten työpäivän jälkeen olin kävelemässä bussipysäkille, kun taas näin samaiset kerjäläiset, tällä kertaa niillä oli kaikkia kauppakasseja.. ne oli käyny shoppailemassa.. ne mitään köyhiä ole.. Mä oon sitä mieltä että yhen ulkomaisen kerjäläisen vierelle 20suomalaista kerjäämään.. mites sit rahat jaetaan??

ÄLKÄÄ RUOKKIKO RIKOLLISUUTTA JA NYRKKIVALLAN ALLE PAKOTETTUJA NAISIA; ÄLKÄÄ ANTAKO KERJÄLÄISILLE RAHAA!!!!!!

Romanian romanit kusettaa meitä minkä kerkeää. Älkää antako heille rahaa.

Oma kommentti