Immu Ilménin hersyvä kesänovelli julkaistiin Hymyssä – mies takoo kirjoillaan rahaa

Entinen moottoripyöräjengiläinen, vapaaottelija ja portsari Mika ”Immu” Ilmén on noussut nopeassa tahdissa yhdeksi Suomen suosituimmista tietokirjailijoista – ja kirjailijoista ylipäätään.

Hänen muistelmiensa kaksi ensimmäistä osaa ovat myyneet yhteensä jo melkein 200 000 kappaletta, ja viime vuoden lopulla ilmestynyt ”Immu – Vanki numero 1861” oli vuoden toiseksi myydyin tietokirja.

Immun muistelmien kolmas osa, hänen portsarivuosiinsa keskittyvä ”Pokevuodet” ilmestyy tämän vuoden lopulla.

Immu kertoo, että nykyään hänet tunnistetaan joka puolella Suomea ja hänelle tullaan juttelemaan ja kyselemään kirjojen tapahtumista. Hän sanoo olevansa tietenkin hyvillään suosiostaan, ja siitä, miten kirjailijan ura on tuonut uuden suunnan hänen elämälleen gangsterivuosien ja viiden vuoden vankilatuomion jälkeen.

− Mä ponnistan Rajatorpan betonighetosta, eikä senaikainen äidinkielenopettajani varmaankaan tunnistanut minussa menestyvää tietokirjailijaa, Immu sanoo.

Nyt Immu on kirjoittanyt Hymylle kesänovellin yön oudoista kulkijoista. Moni saattaa tunnistaa siinä esiintyviä hahmoja todellisestakin elämästä. Novelli on julkaistu lehdessä ja näköislehdessä. Tässä hieman alkua siitä:

Helsingin yössä on monennäköistä kulkijaa, eikä ne ole siellä välttämättä dokaamassa. Siellä pyörii yksinäisiä ihmisiä, mitkä tulee vaan hengailemaan siihen narikkaan, puhumaan portsareitten kanssa paskaa. Yksi tämmöinen tapaus oli Pate. Pate saattoi olla jollain tapaa vähän jälkeenjäänyt, en tiedä, mutta se toi meille Baarikärpäsen portsareille aina karkkia.

Pate oli kova puhumaan seksistä, ja kun ne makeiset oli siinä sitten syöty, niin Pate puhui seksistä meille sitten monta tuntia. Kävihän se aika raskaaksi kuunnella sitä tarinaa.

Mä en usko, että Pate oli koskaan edes nähnyt sellaista värkkiä kuin pimppi, tai mistäpä minä sen loppupeleissä tiedän. Siitä se kuitenkin meille aina jauhoi, yhä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

Noh, mulla sattui olemaan sillä kerralla vähän huonompi päivä, ja mä olin siinä jo pari tuntia kuunnellut niitä Paten seksijuttuja, ja lopulta mun oli pakko tehdä jotain sille läpätykselle. Mä en vaan enää kestänyt…

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Immu Ilmén, Mika Ilmén

Kommentit

Oma kommentti