Jalmarin ja Pekan uskomattomat ja rahakkaat tarinat: Kotipihalta löytyi kultaa!

Pekka Kenttälä esittelee omalta pihalta löytämäänsä kultakiveä.Kannattaa kumartua, jos maassa näkyy kummallinen kivi. Se voi tuoda löytäjälleen verottomana jopa kymmeniä tuhansia euroja!

Mistä oikein on kyse? Se selviää huhtikuun Hymy-lehdestä.

Vuonna 2008 Kittilän Kenttälässä asuva Pekka Kenttälä, 51, kaivoi kaivinkoneella ojaa vesiputkelle noin 50 metrin päässä talostaan. Eteen tuli kallion nokka.

-Se oli erikoisen näkönen. Hakkasin kivestä palasia, Pekka muistaa.

Kivet kuitenkin unohtuivat vuodeksi autotallin lattialle, kunnes Pekan vaimo kehotti lähettämään murikoita tutkittavaksi. Silloin selvisi, että kultapitoisuus oli yli 8 grammaa 1 000 kilossa. Myöhemmin ilmeni, että joissakin lohkareissa kultapitoisuus oli jopa 30 grammaa.

-Sain jo löydöstäni 2 500 euron palkinnon, mutta onhan tässä mahdollisuus isompaankin pottiin, mies myhäilee Hymyn haastattelussa.

Geologisen tutkimuskeskuksen Pohjois-Suomen toimialapäällikön Kimmo Pietikäisen mukaan voidaan sopia, että maanomistaja saa korvauksen tulevan kaivostoiminnan tuotosta. Korvaukset on määritelty kaivoslaissa.

Lue Hymystä mielenkiintoinen reportaasi aiheesta, ja myös 88-vuotiaan Jalmari Tammelan tarina.  Hän on kyykkinyt kivilöytöjä sen verran, että takataskussa niitä on jo yli 50 000 euron edestä!

-Jokaisen pitäisi kulkea luonnossa aistit höröllään, mies toteaa.

-Viimeisin löytöni oli semmoinen, että ajelin autolla ja tuli tunne, että mikä tuossa ojassa on. Peruutin ja otin ojasta kivenmurikan. Myöhemmin selvisi, että se sisälsi aika runsasti kultaa. Sain löydöstä 4 000 euron korvauksen, ja nyt alueella aloitettiin koeporaukset.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Jalmari Tammela, Kimmo Pietikäinen, Pekka Kenttälä

Kommentit

Oma kommentti