Jari Aarnio uutuuskirjassa: Halusi tavata papin – ja siitäkös varsinainen pappiralli syntyi!

Helsingin huumepoliisin ex-pomosta Jari Aarniosta on julkaistu uutuusteos, jossa Aarnio kertoo päiväkirjamerkintöihinsä perustuen vankila-ajastaan. Kirjassa Aarnio paljastaa ennen julkaisemattomia ja meheviä yksityiskohtia kulissien takaa.

Aarnio kertoo kirjassa muun muassa niin sanotusta pappirallista. Ollessaan tutkintavankina vielä Porvoon poliisivankilan sähköttömässä sellissä Aarniolla oli päällä täydet eristykset, eli hän ei saanut olla asianajajaansa lukuun ottamatta yhteydessä juuri mihinkään.

Eristyksessä olevalla tutkintavangillakin on oikeus tavata pappi.

Aarnio halusi puhua papin kanssa ja purkaa tälle tuntojaan. Kun Aarnio oli ollut vangittuna pari viikkoa, vankilapappi Pentti Haverinen tuli häntä tapaamaan.

– Siinä juotiin kahvia ja vaihdettiin ajatuksia. Tapaaminen kesti pitkään ja se oli varsin miellyttävä, Aarnio kuvailee tuoreessa kirjassaan Jari Aarnion vankilapäiväkirja.

Tapaamisen jälkeen tapahtui jotain hyvin poikkeuksellista. Aarnio-jutun syyttäjä-tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto ilmoitti, ettei pappi Haverinen saa enää tulla tapaamaan Aarniota, vaan Haverisen tilalle on järjestettävä toinen pappi.

Uusi pappi tuli, mutta tämä ilmoittikin olevansa eräänlainen ”välipappi”. Seuraavasta papista tulisi Aarnion ”virallinen pappi”.

– Kun hämärässä putkassa seurasin tätä pappirallia, niin kaikenlaista siinä tuli mieleen. Sellaistakin, että nyt tänne on lähetetty poliisin valitsema pappi, Aarnio muistelee kirjassaan.

Jari Aarnion vankilapäiväkirjan (Pressimiehet Oy) ovat kirjoittaneet Hymyn ja Alibin päätoimittaja Mika Lahtonen sekä freelance-toimittaja Mia Jussinniemi.

 

Teksti:Hymyn toimitus
Kuvat:Arkisto
Avainsanat: Jari Aarnio, Mia Jussinniemi, Mika Lahtonen, pappi, Pressimiehet, vankilapäiväkirja

Kommentit

Oma kommentti