Jättikoira Chapo painaa aikuisen miehen verran

Koira on kuin isäntänsä. Rauhallinen, mietiskelevä, analysoiva ja ystävällinen. Tiettävästi Suomen suurin amerikanbully Chapo hellyttää luonteellaan. Hymy kävi tapaamassa sekä koiraa että isäntää. Jutun kirjoitti Lasse Tuorila ja kuvitti Mika Kanerva.

Taistelulajien pohjalla on itsehillintä, suvaitsevaisuus ja toisen huomioon ottaminen. Ei toisen vahingoittaminen. Thainyrkkeliy on urheilulaji muiden joukossa. Sen tietää myös vajaan neljän vuoden ikäinen, 74-kiloinen amerikanbully Chapo, joka on viettänyt elämänsä seuraamalla isäntänsä Pertti Nurmen, 57, touhuja tamperelaisella Chitalada Finland -salilla, jossa Nurmi toimii päävalmentajana.

Potkunyrkkeilyn kolmannen asteen mustan vyön omistavan ei tarvitse pullistella. Tällainen kaveri ei enää tarvitse egon jatketta. Vaikka moni on arvellut, että Chapo (käännös: pätkä) on hankittu juuri tämän takia. Bully tarkoittaa suomeksi kiusaamista ja pelottelua. Mutta ei tällä piskillä.

– Chapo oli pieni kuikelo, kun sen hankin. Ei silloin ollut tietoa kuinka iso siitä kasvaa. Mehän rakastuimme toisiimme heti, muistelee Nurmi ensitapaamistaan hurttansa kanssa. Se alkoi seurata minua kaikkialle.

Nurmi ulkoiluttaa Chapoa vähintään kolme kertaa päivässä. Viikonloppuna on vuorossa pitempiäkin lenkkejä.

Chapo sopeutuu myös pitemmillekin reissuille.

– Olemme käyneet Ruotsin risteilyillä kolme kertaa ja hyvin on mennyt. Siellä ihmiset tulevat ympärille ja haluavat ottaa kuvia Chapon kanssa.

Lue lisää painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: koira, Chapo, Pertti Nurmi

Kommentit

Oma kommentti