Johanna Tukiaisen toimet Valtakunnansyyttäjänviraston tutkintaan!

Johanna TukiainenMika LahtonenJohanna Tukiaisen laatimiin nettikirjoituksiin liittyvä rikosasia päätyy Valtakunnansyyttäjänviraston tutkintaan. Asiasta kertoo Alibin nettiversio. Lehden päätoimittaja Mika Lahtonen päätyi ratkaisuun tehdä kantelu Valtakunnansyyttäjänvirastoon, kun syyttäjä päätti, ettei herjajuttua kannata tutkia enempää kustannussyistä. Esitutkinnan lopettamista oli esittänyt poliisi. Lahtonen oli tehnyt rikosilmoituksen Tukiaisen netissä esittämistä halventavista väitteistä, joita poliisi ei nyt resurssisyistä lähde tutkimaan.

Mikäli Valtakunnansyyttäjänvirasto katsoo aiheelliseksi, se voi määrätä kihlakunnansyyttäjän nostamaan syytteen Tukiaista vastaan. Lahtonen menetteli samalla tavalla niin kutsutussa vankilapahoinpitelytapauksessaan, kun elinkautisvanki pahoinpiteli hänet Jokelan vankilassa pari vuotta sitten. Tuolloinkin syyttäjä päätti lopettaa esitutkinnan, mutta Valtakunnansyyttäjänvirasto oli toista mieltä ja päätti, että syyte tulee nostaa.

Lahtonen aikoo tehdä myös rikosilmoituksen Stara-verkkolehden tämänpäiväisestä uutisesta, koska katsoo sen jatkavan itseään loukkaavien väitteiden levittämistä.

Lahtosella ja Tukiaisella on meneillään toinenkin vääntö. Helsingin poliisi on käynnistänyt esitutkinnan epäillystä lievästä pahoinpitelystä, joka ajoittuu lokakuulle. Tukiaisen epäillään lyöneen Alibin päätoimittajaa haastattelun päätteeksi Helsingin keskustassa. Tukiainen mitä ilmeisesti vastusti paikan päällä rangaistusmääräysmenettelyä eli sakkoa, jonka vuoksi asiassa suoritetaan normaali esitutkinta todistajanlausuntoineen.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Alibi, Johanna Tukiainen, Mika Lahtonen, Stara

Kommentit

Oma kommentti