Johanna Tukiaisesta julkaistu salanauhoitus netissä!

Johanna Tukiaisesta on julkaistu salanauhoitus netissä. Noin viiden minuutin mittaisella videoklipillä YouTubessa nähdään videokuvaa Tukiaisen oikeuskäsittelystä.

Viime syksynä kuvatulla nauhalla Tukiainen selvittää kahnaustaan naispuolisen henkilön kanssa. Syyttäjä ja asianajaja kyselevät, löikö Tukiainen avokämmenellä vai nyrkillä. Tukiainen kertoo, ettei osaa lyödä nyrkillä. Asianajaja tenttaa, olisiko lähtökohtaisesti sivulta tapahtuvassa avokämmenlylönnissä sormet kuitenkin olleet puristuneena nyrkkiin. Tukiainen kiistää.

Videotallenne on laiton, sillä oikeudenkäynnissä ei ole lupa kuvata kuin luvalla.

Laki sanoo, että oikeudenkäynnissä saa kuvata, nauhoittaa ja käyttää muita tallennustapoja puheenjohtajan luvalla oikeudenkäynnin alkaessa sekä tuomiota julistettaessa. Lupa oikeudenkäynnin tallentamiseen muuten kuin sen alussa tai lopussa voidaan myöntää vain erityisistä syistä ja henkilöiden itsensä suostumuksella.

Tukainen tuomittiin viime vuonna kahdessa eri oikeudenkäynnissä muun muassa pahoinpitelyistä yhteensä 105 päivän vankilatuomioon. Hovioikeus antaa päätöksensä Tukiaisen valituksista ensi kuussa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Johanna Tukiainen, oikeudenkäynti, salanauhoitus

Kommentit

Oma kommentti