Jope Ruonansuun elämästä ja urasta kertova Jope Ite -dokumenttielokuva nähdään valkokankailla kautta maan ensi helmikuussa.

Jope ite – työläiskodista koko kansan viihdyttäjäksi

Kansantaiteilijana, imitaattorina, muusikkona ja näyttelijänä tunnetun Jorma ’Jope’ Ruonansuun elämästä ja urasta kertova Jope Ite -dokumenttielokuva nähdään valkokankailla ensi helmikuussa.

Pitkä elokuva oli Jopen haave hänen eläessään. Dokumenttielokuvaa on ollut käsikirjoittamassa Jopen ystävä Mika Räinä yhdessä leikkaaja Nikke Baggen ja elokuvan ohjanneen Marko Tallin kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Kivulias kasvutarina

Jope Ite on kasvutarina Jopen matkasta kemiläisestä työläiskodista koko kansan viihdyttäjäksi. Elokuvaan on haastateteltu Jope Ruonansuun äitiä, sisaruksia ja perhettä.
Elokuvassa ääneen pääsevät myös Jopen ystäviä ja kollegoita elämän matkan varrelta muun muassa Sakari Kuosmanen, Klaus Thomasson, Ilkka Vainio, Risto Asikainen, Vicky Rosti, Mato Valtonen, Timo Koivusalo, Outi Alanen ja paljon muita. Lisäksi mukana on runsaasti arkistomateriaalia, joista osa on ennennäkemätöntä Jopen varhaisvuosilta.

Itsekin koulukiusaamisesta kärsinyt Jope käynnisti viimeisinä vuosinaan kampanjan kiusaamista vastaan yhdessä presidentti  Sauli Niinistön kanssa. Projektin piti huipentua yhteisvierailuun Jopen kotikonnuilla Kemissä, Syväkankaan koululla.
Jope ehti menehtyä ennen sitä, mutta Niinistö piti lupauksensa. Hänen vierailunsa on ikuistettu dokumenttielokuvaan.

Teksti:Hymyn toimitus
Kuvat:OM-arkisto

Kommentit

Oma kommentti