Juhani pelasti hengen ja menetti terveytensä – kukaan ei korvaa!

Juhani KeckmanLaki velvoittaa kansalaisen tekemään kaikkensa toisen hengen pelastamiseksi, mutta kuka korvaa vahingot, jos pelastaja sankarityötä suorittaessaan menettääkin oman terveytensä?

Juhani Keckman pelasti hukkuvan miehen Oulussa viisi vuotta sitten. Juhanin kädet jäivät kuitenkin vajonneen auton oven väliin ja puristuksiin. Lopulta hän sai kuitenkin riuhtaistua ne irti, ja kolmannella sukelluksella myös kuljettajan pelastetuksi.

Tästä alkoi Juhanin helvetti. Sepän työt ovat jääneet, koska olkapäävammat estävät ne. Juhani on yrittänyt saada korvauksia eri paikoista, mutta se ei tunnu onnistuvan.

-En ole rahan perään, mutta haluan oikeutta ja sen vuoksi olen valmis menemään EU:n korkeimpaan instanssiin asti, Juhani surkuttelee.

Hengenpelastusmitalikaan ei juuri lämmitä, kun oikeusturva ei tunnu olevan kohdillaan nyky-Suomessa. Helmikuun Hymy-lehdestä voit lukea omituisen sopan vaiheista.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Juhani Keckman

Kommentit

Toisen hengen pelastaminen on todella hieno ja urhea teko. MUTTA. Katkeruus pilaa elämän jos elämä on sankarilla sinnepäin kallistunut.

Juhanin pitää muuttaa ulkomaille, hukata passi ja hakea suomesta turvapaikkaa.. Saa varmasti asunnot ja palvelut ilmaiseksi.

Voimia sinulle Juhani taisteluusi. Toivottavasti oikeus kuitenkin vielä voittaa,sitä toivon sinulle.Teit miehen työn pelastaessasi toisen!

Hienosti tehty. Pieni asia kuitenkin askarruttaa. Jos kädet (siis ne joissa on viisi sormea?) jää oven väliin niin miten se liittyy olkapäävammaan, jonka takia ei töitä enää pysty tekemään? Vai onko sankari saanut molemmat olkapäät samalla kertaa oven väliin? Siinäpä vasta mitalin arvoinen suoritus.

Laki ei tosiaan velvoita tekemään ”kaikkensa” kuten tuossa jo aiemmin selvisikin. Tuskin lakiin voidaan kirjata korvaussumma hengen pelastamisesta (valtioko sen maksaisi?) mutta vakuutusyhtiö voisi asiassa olla aloitteellinen.

Kommentoijia riivaa varmaankin se että suurin osa on nörttejä jotka eivät vastaavaa tekoa uskaltaisi edes yrittää. Tuohan täysin tuttua juttua pelkääjien suusta, perustella jotain mitä itse ei uskaltaisi tehdä sillä että se on heidän mielestään tyhmää, turhaa, tms.

No kyllähän nyt joku homma pitää Juhanille löytyä. Laitetaan mies vaikka konsultoimaan pelastuslaitokselle ”kuinka pelastaa ihminen uppoavasta autosta”.

Juhanille tsemppiä taistelussa. Hienoa että kaikki ihmiset eivät ole tällaisia räkänokkia kun nämä kommentoijat, joita ei kiinnosta kun oma napa. Olet sankari.

mikähän tänne kommentoijia vaivaa? katkeruutta, ilkeyttä, vitsin vääntöä vakavasta asiasta.

Niinpä. ”…jota hänen mahdollisuutensa ja tilanteen luonne huomioon ottaen KOHTUUDELLA voidaan häneltä edellyttää”

Jos ylittää kohtuuden rajat niin se on sitten omalla vastuulla. Jos lailta kysytään niin sehän maksaa, joka vahingot aiheuttaa. Ei laki tunne mitään palkkioita sankaruudesta.

Ilmeisesti kommentoijat kunnioittavat totuutta niin suuresti, etteivät ota sitä lainkaan arkikäyttöön. Laki sanoo näin:

”Pelastustoimen laiminlyönti

Joka tietäen toisen olevan hengenvaarassa tai vakavassa terveyden vaarassa on tälle antamatta tai hankkimatta sellaista apua, jota hänen mahdollisuutensa ja tilanteen luonne huomioon ottaen kohtuudella voidaan häneltä edellyttää, on tuomittava pelastustoimen laiminlyönnistä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.”

Maalaisjärkeä saa hei internetissäkin käyttää.

Tää on tää Suomi vähän tämmönen. Tosi epäreilua:( Sääliks käy toista

”Jos pitää tehdä kaikkensa, niin se tarkoittaa sitä, että tekee työtä niin kauan kuin henki pihisee.

Jos olet elossa/toimintakykyinen ja sanot tehneesi kaikkesi, olet luovuttaja.”

lääkärit ovat siis luovuttajia…

Juu olen kaikessa huomannut jo kauan sitten, että ei kannata auttaa ketään. Auttaja saa helvetin niskaansa … valitettavaa

”Laissa ei velvoiteta uhraamaan omaa henkeä tai terveyttä.”

Kyllähän velvoittaa.

Jos pitää tehdä kaikkensa, niin se tarkoittaa sitä, että tekee työtä niin kauan kuin henki pihisee.

Jos olet elossa/toimintakykyinen ja sanot tehneesi kaikkesi, olet luovuttaja.

”Laki velvoittaa kansalaisen tekemään kaikkensa toisen hengen pelastamiseksi”.

Laissa ei velvoiteta uhraamaan omaa henkeä tai terveyttä.

Ite ainakin vältä tilanteita, kun ruttoa missä voi joutua auttamaan pulaan joutunutta, kun nykyään auttaja joutuu liian usein ongelmiin. Kun kiskaset raiskaajaa kuonoon, nii se on aikasta äkkiä pahoinpitelysyyte ja se voisi tietää loppua metsästysharrastukselle. Ei ole ollenkaan kunnollista enään nykyään.

Saihan se sentään mitalin. Kyllä nykyihmiset on vaativia.. Ennen tyydyttiin vähempään.

Ei kannata auttaa jos et ola ammattiauttaja, elämä ei ole reilua.

mitä tästä opimme älkää auttako muita jos urotekoista auttajaa ei huomioida lainkaan parempi vaan pitää omista asioista huoli ja kääntää päätä toiseen suuntaan

Oma kommentti