Jutta Gustafsberg raivoissaan pullukkalasten vanhemmille!

Jutta GustafsbergSuomalainen fitness-guru Jutta Gustafsberg kirjoittaa blogissaan kärkkäästi lasten kasvatuksesta. Nainen on sitä mieltä, että lapsille pitäisi löytää sopivia liikunnallisia harrastuksia ja heidän ravintoonsakin tulisi keskittää huomiota.

-Lapsesta välittämisen voi osoittaa muutenkin kuin tarjoamalla herkkuja. Olen aivan raivon partaalla kun näen pieniä suloisia lapsia, jotka on syötetty räjähtämispisteeseen. Valinta olla ylipainoinen ei ole lapsen, vaan vanhempien. Lasten maailma on aikuisten maailmaa rajumpi, ja me jokainen muistamme omalta kouluajaltamme sen, miten ilkeästi lapset nimittelevät toisiaan, Jutta kirjoittaa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Jutta Gustafsberg

Kommentit

jutta voi alkaa jakaa steroideja lapsille. kusista että voitti sen fitness perseilyn muka, muut on treenanneet saatanasti kauemmin ja tää yks steroidipelle menee ja kaappaa julkisuuskuvallaan potin

Kerrankin olen samaa mieltä jonkun kanssa. Tulee sääli, kun katselee nykyajan ihmisiä, jotka syövät itsensä hautaan. Vanhemmat huolehtivat lastensa ruokailusta ensimmäisten vuosien aikana. Kotona opitaan ruokailutavat ja vanhemmat toimivat myös esimerkkeinä.

Kukaan ei kiellä teitä hyvät vanhemmat ostamasta lapsille ruokaa lähiravintolasta koulupäivien aikaan!

Sain kotona ihan normaalia ruokaa normaalissa määrin,karkkipäivä kerran viikossa ja silloinkin sai vain pienen määrän herkkuja. Harrastin liikuntaa,luistelukoulua ja pihalla riehumista ennen koulua,ala-asteella Lentopalloa ja aerobiciä+koululiikunta,ylä-asteella tanssia ja aerobiciä+koululiikuntaa.Ensimmäinen tietokone tuli kun olin loettelemassa ylä-astetta ja pleikkari myös. Mutta olen aina ollut iso,joten ei aina kannata vanhempia syyttää lapsensa isokokoisuudesta,vaikka jossain tapauksissa tuo on totta 🙂

Loistavaa Jutta kun nostat asian esille, olet täysin oikeassa!! Vanhempien tehtävä on huolehtia lapsensa terveydestä ja opettaa terveelliset ruokailutottumukset. Valitettavan usein ”huonot eväät” saanut lapsi on lihava myös aikuisena,vedetään karkkia, limsaa ja sipsejä välipaloiksi.

Hienoa, että jutalla on edes jotain asiaa sen mitättömyyden jälken, mikä hän on ollut.

Kummastuttaa taas kommentti ”Harvemmin urheilevan vanhemman lapsi on ylipainoinen.”

Siis jos vanhempi urheilee harvemmin, on lapsi ylipainoinen DDDD::::

Huomaa kyllä kuinka pihalla arvon kommentoijat ovat ravintoasioista. Täytyy vain toivoa, ettei teillä ole ainakaan lapsia. Ja vaikka hoikkia vielä saattavat ollakin, niin diabeteksen siemenet olette jo kylväneet. Surkea ravinto katsokaas vaikuttaa enemmän ja vähemmän kaikkiin, joillekin siitä tulee diabetes, toisille ylipainoa, ja kolmas kärsii ylivilkkaudesta ja keskittymishäiriöistä.

Mutta pilatkaa lapsenne, ja pätekää.

Koulu opettaa liikkumaan ja syömään terveellisesti, ruoka on hyvää ja monipuolista. Lihominen tapahtuu kotona vanhempien silmien alla. Tutkimusten mukaan aamiaisella on hyvin suuri merkitys loppupäivän ruoan kulutukseen. Aamupuuro+pieni proteiinin lähde takaa kylläisen olon pitkälle päivään.

Kyllä se on vanhempien vika. Ei lapset liho kouluissa/päiväkodeissa. Tuskin ravinto siellä ensiluokkaista on, mutta ihan terveellistä silti. Harvemmin urheilevan vanhemman lapsi on ylipainoinen.

Täyttä asiaa. Plösö vanhemmat vain ei halua myöntää omaa laiskuuttaan, on mukavampi aikuisen puuhailla omiaan (maata sohvalla), kun lapsetkin istuu tietokoneella tai television ääressä. Kouluruokaa tms. on täysin turha syyttää, kun illalla vedetään kaksin käsin kaikkea sontaa ja aamulla ei perheessä kukaan syö mitään kun ”ei mulle aamulla maistu”. Vähän viitseliäisyyttä ja lapset liikkumaan nuoresta asti, niin ei ole ongelmia niilläkään joille painoa kertyisi helposti. Toki lapsi huuta ”paska äiti, paska iskä” kun pakotetaan ulos, eikä saa youtubea tuijottaa. Mutta alun jälkeen lähtevät ulos leikkimään vapaa ehtoisesti ilman että tarvitsee yhtään edes vihjata.

Kyllä se on tasan tarkkaan vanhempien vika, jos lapselle syötetään liikaa ruokaa. Jälleen kerran tuli tämän viikon Prisma-dokumentissakin todistettua se iänikuinen itsestäänselvyys, että kun syöt enemmän kuin kulutat, lihot.

Ruoan laadusta voidaan tietysti väitellä, ja että minkä tyyppistä ruokaa syömällä on helpointa tai terveellisintä laihduttaa, mutta karu totuus on että se on pelkästään vanhempien vika, jos lapsi on lihava. Lapsi tulee patistaa liikkumaan ja ruokailua on tarpeen tullen säännösteltävä.

Vääristyneet ruokailutottumukset omaksutaan yleensä vanhemmilta, ja siksi koko perhe – koirakin – on lihava.

Kyllä se on vanhempien vika. Ei lapset liho kouluissa/päiväkodeissa. Tuskin ravinto siellä ensiluokkaista on, mutta ihan terveellistä silti. Harvemmin urheilevan vanhemman lapsi on ylipainoinen.

Ei se vanhempien vika ole, että lapsille käsketään syöttää täysin kelpaamatonta paskaravintoa, ja mikäli sitä ei saa kotona tarpeeksi sitä tuputetaan väkisin jokaiselle päiväkodeissa ja kouluissa. Syylliset löytyvät mm. THL:stä ja sydänliitosta.

Oma kommentti