Kajaanilaismies aloitti sukupuolensa korjauksen 2016: ”Viihdyn paremmin naisena”

Vasta insinööriksi valmistunut kajaanilaismies aloitti sukupuolensa korjausprosessin vuonna 2016. Nyt Alisa on tyytyväinen uuteen elämäänsä naisena.

Hän kertoo elämästään Hymyn painetussa lehdessä jutussa, joka on Juha Veli Jokisen käsialaa.

Tietokonepelejä ja erityisesti roolipelejä harrastanut Jani avautui kerran kaverilleen, että hän haluaisi elää sekä fyysisesti että henkisesti naisena. Tietotekniikkaa opiskeleva tuleva insinööri oli tuntenut jo vuosia syntyneensä väärään sukupuoleen.

– Olin vähän maistissani siinä pelin aikana ja naiseksi pukeutuneena aloin puhua pelikaverille tästä asiasta. Hän kannusti minua lääkärille. Siitä tämä muutosprosessi alkoi, kun sain lähetteen ja ensimmäisen ajan Tampereen yliopistosairaalan transpolille kesällä 2016.

Hormonihoidot aloitettiin vuonna 2017.

-Naisten vaatteissa ja meikissä aloin liikkua vuoden 2018 alusta, sitä ennen vain Tampereen-matkoillani. Saman vuoden kesällä sain sitten uuden henkilötunnuksen ja otin Alisa-nimen käyttöön, Alisa kertoo.

Plastiikkakirurgi kertoi tarkoin erilaisista sukuelinkirurgian vaaroista, mutta Alisa oli valmis leikkaukseen, ja myös eri aikana tehtävään äänihuulten leikkaukseen.

Alisa kasvoi Kajaanissa viisilapsisessa perheessä. Edesmennyt äiti työskenteli armeijan varustevarastolla ja isä oli nostokurjenkuljettaja.

Perhe on ottanut Alisan iloksi varsin suopeasti uuden tyttären ja siskon tulemisen perheeseen, mutta kuitenkin suomalaiskansallisesti vähäpuheisesti.

Isän kohtaaminen pitkähiuksisena naisena tapahtui sattumalta kaupassa.

– Minulla oli korolliset saapikkaat, meikit ja naisen vaatteet, kun törmäsin kaupassa isään. Seurasi pitkä katse ja hiljaisuus, mutta kyllähän isä lapsensa tunsi, vaikka ei meillä mitkään kovin läheiset välit ole olleetkaan. Sitten isä mumisi jotain pituudestani, kun 179 sentin varttani korkeat korot pidensivät, Alisa muistaa.

Lue Alisan juttu painetusta Hymystä. Kuva Alisasta alapuolella aikana, jolloin hän oli vielä Jani:

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Jani, Alisa, sukupuolenkorjaus

Kommentit

Oma kommentti