Kaksi helsinkiläistä ”lappuliisaa” kertoo: Tämä on hauskin kuulemamme selitys!

Pysäköintivirhemaksu on tuskin kenellekään autoilijalle neutraali kokemus, mutta ”lappuliisat” saavat osakseen myös ymmärrystä. Asiattomuudet päästetään toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Hymy lähti kahden pysäköinninvalvojan matkaan. Reportaasi on luettavissa lehdestä Leila Itkosen ja Kari Pekosen toteuttamana.

Jo pelkkä Seija Mattssonin ja Kari Porsmanin työasu saa autonkuljettajat valpastumaan. Päästä varpaisiin siniseen pukeutuneet pysäköinnintarkastajat ovat tottuneet nopeisiin reaktioihin – ja mitä värikkäämpiin selityksiin.

Tänään Helsingin keskustaa kiertävien Mattssonin ja Porsmanin päivä on alkanut hienosti. Työpari ei ole joutunut kuuntelemaan ylimääräistä napinaa, ja säässä kuin säässä ulkona työskentelevät tarkastajat arvostavat myös loppuvuodeksi harvinaisen kaunista keliä.

Törkypuhe kannattaa päästää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, parkkipatet toteavat.

– Ymmärrämme, jos ihmiset ovat vähän äkäisiä, mutta emmehän mekään voi mennä kauppaan ja lähteä pois ostoksia maksamatta, Mattsson ja Porsman vertaavat.

– Inhimillisyyttä pitää olla. Me annamme autoilijoille mahdollisuuden poistua paikalta myös silloin, jos kuski huomaa ajoissa sen, että hänen autonsa on pysäköintikieltoalueella.

Mikä lienee hauskin selitys, jonka pari on kuullut?

– Kerran yksi nainen tuli kampaamosta hiusväri päässään kertomaan, että hän on vain piipahtanut poissa autoltaan.

Lue juttu lehdestä tai näköislehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: lappuliisa, parkki, pysäköinninvalvoja

Kommentit

Oma kommentti