Kalle Keskinen ei lannistunut konkurssista

Hymy tapasi Seinäjoen Vauhtiajojen järjestäjänä tunnetun Kalle Keskisen tämän Espanjan-kodissa. Hän kertoo aina olleensa yrittäjähenkinen.

-17-vuotiaana lopetin koulun kesken ja opiskelin yrittäjäksi Seinäjoen aikuiskoulutuskeskuksessa. Sen jälkeen hain starttirahaa toiminimeä varten ja aloin reppuriksi, Kalle väläyttää Hymyn painetussa lehdessä.

Kauppamatkustaja Keskinen aloitti myymällä isänsä patjoja sekä jurmolaisia sohvia ja hyllyjä.

-Ensimmäisenä kuukautena tein 200 000 markan liikevaihdon, kun myin Topille – joka toimi vielä silloin ostajana – 700 hyllyn erän, Kalle muistelee viitaten Maskun kalustetalon omistajaan Toivo Sukariin.

Konkurssi oli Kallelle kova paikka.

-Minua hävetti, koska siinä meni suvunkin rahaa, Kalle sanoo nöyränä.

Sitten verottaja ja poliisi alkoivat kaivella kirjanpitoa. Käräjäoikeus tuomitsi Kallen vuonna 2015 kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen vuosina 2009–2014 tehdyistä törkeistä kirjanpitorikoksista sekä määräsi lähes viideksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

-Olin asianajajani kanssa pihalla odottamassa tuomiota, kun lääkäriksi opiskeleva siskoni soitti, että äidillämme on parantumaton syöpä. Siinä kohtaa oma tuomio tuntui pieneltä, Kalle sanoo lehdessä.

Kalle sai lopulta hovissa vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollisen tuomion ja hänen liiketoimintakieltonsa lyheni kolmeen vuoteen.

– Tällä hetkellä kaikki velat ja korot on maksettu, Kalle vakuuttaa.

Hovioikeuden mukaan Kallen yhtiöiden välisissä mittavissa varainsiirroissa ei ollut kyse tietoisesta järjestelystä yhtiöiden velkojien vahingoksi tai henkilökohtaisen hyödyn tavoittelusta. Kyse oli hovioikeuden mukaan lähinnä hyväksyttävyyden rajat ylittäneestä pyrkimyksestä pelastaa liiketoiminta. Lue juttu kokonaan lehdestä.

Yrittäminen ja tapahtumien järjestäminen jatkuvat:

– En viitsi valittaa ja ruikuttaa. Yritän mennä eteenpäin positiivisuuden kautta. Me olemme ainoa täysin suomalainen konserttien järjestäjä. Emmekä me suunnittele ulkomaille menoa. Pysymme loppuun asti kotimaisena, Kalle lupaa.

Teksti:Hymyn toimitus, Mika Heikkilä
Kuvat:Mika Heikkilä
Avainsanat: Kalle Keskinen, konkurssi, Seinäjoen vauhtiajot

Kommentit

Oma kommentti