Kansaa kuohuttanut lastensuojelutaistelu: YouTube-videolta tutut Kurhelat saivat lapsensa takaisin!

Hymy on seurannut oululaisen Kurhelan perheen kamppailua lastensuojelun kanssa. Nyt lapset on saatu kotiin, vaikka huostaanottoa ei ole vieläkään purettu.

Aiheesta kirjoittaa Hymyn painettu lehti.

Kurheloilla on juttua tehtäessä parikin syytä juhlaan. Suurperheen esikoistytär juhlistaa 17-vuotispäiväänsä. Mutta suuri syy onnenpäivään on myös se, että kaikki lapset ovat kotona. Lasten saaminen takaisin edellytti vuosien taistelua. Teinityttären huostaanottoa alettiin purkaa kaksi vuotta sitten sen jälkeen, kun evankelisluterilainen kirkko järjesti turvapaikan ja piilotti tytön lastensuojelulta.

11-vuotiaat kaksospojat herättivät taas paljon kohua julkisuudessa. Kaikki alkoi kotivideosta, jonka perheenisä julkaisi. Se oli hätähuuto maailmalle. Syntyi ennennäkemätön huostaanottokohu ja sosiaalisen median tuhatpäinen kansanliike puolusti perhettä viranomaisia vastaan.

Oulun lastensuojelu vastasi julkisuuteen rajusti ja siirsi kaksospojat salaiseen sijaisperheeseen eristäen lapset omasta perheestään kuukausiksi. Nyt lastensuojelu on taipunut. Tällä hetkellä esikoistytär ja kaksoset ovat edelleen huostaanotettuja, mutta sijoitettuna kotiinsa.

-Ilman videota pojat eivät olisi kotona, isä sanoo hiljaa.

Lue sopasta, sen synnystä, seurauksista ja lopputuloksista Hymyn painetun lehden laajasta reportaasista.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: lastensuojelu, Kurhela

Kommentit

Oma kommentti