Kari Vepsän syöpä uusiutui lähettäen etäpesäkkeitä: ”Elämäni raskain vuosi”

Korona vei keikat, ja talous on vaakalaudalla. Kaiken päälle vielä se pahin: eturauhassyöpä uusiutui kymmenen terveen vuoden jälkeen.

Silti laulaja Kari Vepsä katsoo positiivisin mielin tulevaisuuteen. Hoidot ovat tepsineet ja tytär hoitaa hevostilaa.

Kari kertoo kuulumisensa Hymyn tuoreen painetun lehden jutussa, jonka on kirjoittanut Reija Kokkola.

Kymmenessä vuodessa Kari ehti jo tottua siihen, että syöpä on hävinnyt kiusaamasta normaalia elämää. Hyväkuntoinen mies oli voimissaan, eikä mitään oireita ollut. Sehän se juuri tekeekin eturauhassyövästä niin pirullisen. Syksyllä 2020 Karin oli pakko katsoa totuutta silmiin. Se oli kuin olisi turpaan tullut.

– Syöpä tuli taloon ja piru oli tullut esiin. Eturauhassyöpä on ehkä kiltein, mutta myös ovelin. Ei se lähde minusta, vaikka pysytteleekin piilossa. Täytyy olla kiitollinen siitä, että hoidot ovat tepsineet, hän sanoo vakavana.

Ensisäikähdys saatiin, kun tietokonetomografiakuvauksessa näkyi jokin ”tiplu” keuhkoissakin. Kari pääsi tarkempaan PET-kuvakuseen, jossa todettiin, että tämä havainto olikin vaaraton, ehkä keuhkokuumeesta jäänyt arpi. Mutta PET-kuvauksessa nähtiin sitten muutakin, paljon huolestuttavampaa.

– Mikroskooppisen pieni syöpäsolu oli jäänyt jäljelle ensimmäisestä leikkauksesta, ja nyt se lähetti etäpesäkkeitä. Niitä nähtiin pallean molemmin puolin ja sydämen seudullakin, Kari kertoo lehdessä.

Teksti: Hymyn toimitus
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: Kari Vepsä, syöpä

Kommentit

Oma kommentti