Käsittämätön tapahtui – neljä miestä tunkeutui asuntoon hakkaamaan yläastepoikaa – poliisi oli ripeä

Maanantaina aamupäivällä poliisi sai ilmoituksen, että Lapissa, Kittilässä, peräti neljä miestä tunkeutui yksityisasuntoon.

He pahoinpitelivät asunnossa tapahtumahetkellä yksin ollutta yläasteikäistä poikaa. Tapahtuman yhteydessä asunnosta anastettiin tabletti ja matkapuhelin. Poliisi lähti välittömästi etsimään epäiltyjä ja partio tavoittikin iltapäivällä kylältä auton, jolla epäillyt liikkuivat.

Kun poliisi sai kiinni epäillyt, tuli uusi ilmoitus, että hetkeä aiemmin viiden hengen porukka, neljä miestä ja yksi nainen, oli tunkeutunut toiseen asuntoon ja pahoinpidellyt siellä teräaseilla noin 30-vuotiaan miehen sairaalakuntoon. Tästäkin asunnosta lähti joukkion mukana matkapuhelin.

Selvisi, että epäillyt ovat iältään 19-24-vuotiaita, joista yksi Kittilästä ja loput Rovaniemeltä, ja kyseessä oli samat henkilöt. Poliisi kaipaa vihjeitä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: pahoinpitely

Kommentit

Noissa jutuissa tavallinen lainkuuliainen kansalainen on totaalisesti omillaan. Poliisista ei ole minkäänlaista turvaa. Ei edes taajemmilla alueilla, saati paikoissa, joissa se ainoa partio voi olla sadan tai parin sadan kilometrin päässä.

Ja jos joku kiinni saadaan, niin mitä sitten? Pätkä ehdonalaista – ja ehkä jotain korvauksia, jota ei ikinä tekijöiltä saada perittyä? Uhrille elinikäinen trauma?

Missä vaiheessa joku tai jotkut ottavat oikeuden omiin käsiinsä? Kävisikö niin, että heidän kiipeliin saattamiseensa löytyisi enemmän resursseja kuin alkuperäisten rikollisten kuriin saamiseen?

Oma kommentti