Katuprostituutio palasi, mutta minne: Helsingin pääkadulle!

Katuprostituutio on palannut Helsinkiin. Vuonna 2005 Mannerheimintiellä lopettaneen ravintola Mikadon jälkeen tilanne rauhoittui hetkeksi, mutta viimeisen vuoden, parin aikana seksin kaupustelusta on jälleen saatu näyttöä.

Yksittäiset itänaiset tarjoavat varsinkin viikonloppuöisin seuraansa Mannerheimintiellä, tutuilla kulmilla, entisen Mikadon lähettyvillä. Poliisin resurssit puuttua tilanteeseen ovat viikonloppuöiden kiireisyyden ja paikan vilkasliikenteisyyden vuoksi melko rajalliset.

Todellinen ongelma katukauppa oli Helsingin Kallion kaupunginosassa 90-luvulla ja osin vielä 2000-luvun alkupuolellakin, vaikkakin kaupungin järjestyssääntö seksin kaupustelusta yleisellä paikalla sekä aktiivinen asukasyhteistyö ryhtyi suitsimaan tyttöbisnestä vuonna 1999.

Nykyisin prostituoituja näkee Kalliossa Vaasankadun, Pääskylänkadun ja Aleksis Kivenkadun ympäristössä vain satunnaisesti. Sen sijaan markkinat näyttävät pienen tauon jälkeen siirtyneen Helsingin ylväimpään ydinkeskustaan, pääkadulle Mannerheimintielle.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: prostituutio

Kommentit

Joo tossahan noita iloisia tyttöjä oli Baker’sin edessä puoli tusinaa viime perjantaina klo.3. aikaan. Naama niillä olikin sitten ku petolinnulla perse, mutta olihan siellä asiakkaita neuvottelemassa hinnasta 😀

Jännä homma. Kun öljyn maailmanmarkikinahinta putoaa. seuraa vääjäämättä noin vuoden viiveellä myös pillunhinnan putoaminen. Tämä johtuu kyllä varmasti mm. tarjonnan voimakkaasta lisääntymisestä. kysyntä on pysynyt suhteellisen stabiilina aina.

Oma kommentti