Keräsin pulloja ja ostin pullorahoilla talon – muutama vuosi siihen meni!

Somerolla asuva Pilvari Pirtola, 41, keräsi viisi vuotta pulloja ja tölkkejä. Äskettäin mies hankki panttirahoilla talon tontteineen Kemijärveltä.

Asiasta kirjoittaa painettu Hymy. Jutun on tehnyt Kai Merilä.

Hetken mielijohteesta ja pähkähullultakin kuulostavasta ideasta voi syntyä vaikka mitä. Kuten esimerkiksi oman talon hankkiminen pulloja ja tölkkejä keräämällä.

Kuvataiteilija Pilvari Pirtola inspiroitui vuosia sitten eräästä lehtiartikkelista, jossa käsiteltiin Yhdysvaltoja 2000-luvulla ankarasti koetellutta talouskriisiä. Erityisessä tarkastelussa oli talouskriisin totaalisesti hiljentämä pieni amerikkalaiskaupunki, josta oli mahdollista hankkia itselleen talo pilkkahinnalla.

– Hieman myöhemmin silmiin osui lehtijuttu itäeurooppalaisesta pullonkerääjästä, joka onnistui hankkimaan Suomessa keräämillään pullopanteilla talon Romaniasta. Idea alkoi heti itää mielessäni ja mietin, että miksi en minäkin pystyisi moiseen, Pilvari kertoo painetulle Hymylle.

– Kun talo on markkinallisesti täysin väärässä paikassa, niin silloin sen hinta on jouduttu painamaan hyvinkin alas. Netistä löytyy taloja pitkin Suomea, jotka ovat olleet tyhjillään ostajaa odottamassa jopa vuosikymmeniä. Hintahistorioista huomaa, kuinka summasta on pudonnut tuhansia pois per vuosi, mies avautuu.

Ikänsä Helsingissä asuneen miehen ostama uusi koti sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kemijärven keskustasta Pöyliönperällä. Hintaa talolle tuli 1500 euroa. Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: pulloja keräämällä talo, Pilvari Pirtola

Kommentit

Oma kommentti