Kesärenkaiden ostaja, tätä et välttämättä tullut ajatelleeksi!

Talvirenkaita ostettaessa monille on itsestäänselvää, että turvallisin valinta ovat pohjoisen säihin suunnitellut talvirenkaat. Mutta tiesitkö, että myös kesärengasostoksilla on syytä katsoa tarkkaan, onko renkaat suunniteltu juuri pohjoisen kesäkeleihin?

Moni rengasvalmistaja myy samoja kesärenkaita sekä Pohjolan että Keski-Euroopan markkinoilla.

-Pohjolan asfaltti on erilaista kuin mitä Keski-Euroopan teillä käytetään. Myös sää ja ajonopeudet ovat erilaiset, joten kannattaa valita rengas, jonka ominaisuuksissa nämä asiat on huomioitu, neuvoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Suomen kesäteillä ajettaessa kesärenkaissa tulee olla hyvä märkäpito. Sama kriteeri pätee tietysti myös moniin Keski-Euroopan maihin, mutta Suomessa renkaan pidon tulee olla huipussaan myös viileämmillä keleillä.

-Pohjoisen oloihin suunniteltujen kesärenkaiden kulutuspintasekoitus on valmistettu siten, että renkaan märkäpito säilyy turvallisella tasolla myös hieman viileämmillä ilmoilla, eli keväällä ja syksyllä, Morri kertoo.

Rengasostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota myös renkaan pintakuviointiin, joka vaikuttaa merkittävästi renkaan vesiliirto-ominaisuuksiin. Suomen teille suunnitellun kesärenkaan pintakuviointi on suunniteltu varastoimaan ja siirtämään hyvin vettä, joten riski joutua vesiliirtoon pienenee huomattavasti.

Pohjoiseen suunnitellut renkaat kestävät myös kauemmin Jos valitsee autoonsa keskieurooppalaisen kesärenkaan, voi rengas kulua Suomen teillä hieman nopeammin kuin pohjoiseen suunniteltu rengas.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: talvirengas, kesärengas

Kommentit

Oma kommentti