Kiinan presidentti kyykytti hotellin henkilökuntaa ja asiakkaita!

Kiinan presidentin Xi Jinpingin valtiovierailu oli Suomessa mahtipontinen tapaus. Etenkin presidentin turvajärjestelyt olivat huippuluokkaa, jotka tarkkuudessaan saivat aikaan myös koomisia piirteitä. Xi Jinping majoittui Munkkiniemessä valtion vierastalossa, josta huolehtii hotelli Kalastajatorpan henkilökunta. Kun presidentti Jinping vietiin omien turvamiestensä saattelemana Kalastajatorpan hotellirakennuksesta yhdyskäytävää pitkin vierastaloon, hotellin henkilökunnan oli oltava piilossa siten, etteivät he näe presidenttiä.

Xi Jinpingillä oli vierastalossa useita omia kokkeja sekä lukemattomia omia tarjoilijoita.

Omat hankaluutensa Kiinan presidentti aiheutti myös Kalastajatorpan henkilökunnalle. Hymy oli todistamassa tilannetta, jossa hotellin työntekijä halusi mennä työvuoronsa päätteeksi henkilökunnan ovesta sisälle vaihtamaan vaatteitaan. Poliisi esti tämän ja työntekijä jäi ulos ihmettelemään, milloin pääsisi kotiin.

Myöhemmin illalla hotellin suomalainen asukas joutui toteamaan, ettei hotelli ollutkaan hotelli. Pyrkiessään hotellin vastaanottotiloihin hänelle ilmoitettiin, ettei se onnistu. Erillisessä rakennuksessa olevaan Meritorppa-ravintolaan hän olisi päässyt, mutta vain poliisin saattamana.

Asiakas otti sen verran nokkiinsa, että lähti hotelli Kämpin lakanoiden väliin nukkumaan.

Teksti:Hymyn toimitus
Avainsanat: Kalastajatorppa, Kiinan presidentti, Xi Jinping

Kommentit

Oma kommentti