Kiitos, Vesku – Vesa-Matti Loiri 1945-2022

Suomen yksi rakastetuimmista taiteilijoista, Vesa-Matti Loiri on kuollut.

77-vuotiaana menentynyt Loiri oli pitkään vakavasti sairas. Ilta-Sanomille on vahvistettu useammasta lähteestä, että taiteilija sairasti kahta eri syöpää.

Tammikuussa hänelle annettiin elinaikaa enää kahdesta kuukaudesta puoleen vuotta.

Loirin managerina toiminut Pete Eklund kertoo tiedotteessaan:

-Loiri tiesi tulevan kohtalonsa tammikuussa saadusta lohduttomasta diagnoosista asti ja oli täysin valmis ja hyväksynyt yhden matkan päättymisen ja toisen alkamisen. Omien sanojensa mukaan hän oli jopa innokkaan utelias näkemään, mitä kaiken tämän jälkeen on vuorossa, Eklund kertoo tiedotteen välityksellä.

– Loiri koki kiitollisena eläneensä eriskummallisen ja täyden elämän, jossa mitään ei jäänyt kokematta. Monet työt, unelmat ja intohimot saattoivat hänet uskomattomille retkille sekä kohtaamisiin lukemattoman määrän ihmisiä kanssa. Kuolinvuoteeltaan Vesa-Matti Loiri halusi kiittää vielä kaikkia läheisiä, ystäviä ja työtovereita sekä erityisesti koko Suomen kansaa kaikesta kokemastaan. Loirin omaiset toivovat rauhaa surutyöhön.

Loiri oli multitaitelija, jota rakastivat kaikki sukupolvet ikään ja sukupuoleen katsomatta. Hänen perintönsä suomalaiselle musiikki, tv- ja viidehistorialle on lähtemätön.

Loiri näytteli lähes 60 elokuvassa ja levytti peräti 34 albumillista musiikkia.

Kiitos, Vesku.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Vesa Matti Loiri

Kommentit

Oma kommentti