Kimmo Sasi täyttää 70 vuotta: ”Politiikassa ehdin nähdä kaiken”

Veteraanipoliitikko Kimmo Sasin elämään on mahtunut vaikeita paikkoja, kuten autokolari vuonna 2007 ja ex-vaimon kuolema vuonna 2016. Nyt hän muistelee albumikuvin elämäänsä painetussa Hymyssä ja näköislehdessä Juhamatti Niemisen jutussa.

–  Ehdin nähdä kaiken. Olin viemässä Suomea EU:hun ja toimin ulkomaankauppa- ja eurooppaministerinä vuosina 1999-2002, mikä oli antoisaa. Se toi kontakteja ja henkistä pääomaa, Sasi summaa uraansa politiikassa.

Lähellä oli, että Kimmosta ei tullut kansanedustajaa lainkaan. Valmistuttuaan Helsingin yliopistosta juristiksi tie vei 1970-luvun lopulla Yhdysvaltoihin New Yorkiin Columbian yliopistoon, jossa hän suoritti amerikkalaisen lakimiestutkinnon,

Kuoleman kanssa Kimmo oli kasvokkain vuonna 2007. Hän joutui tuolloin kolariin Ylöjärvellä ja törmäsi vastaan tulleeseen autoon, jonka kuljettaja kuoli.

–  Kolari pysäytti, se oli kova kokemus. Olin ennen kolaria havahtunut painajaismaiseen oloon, että jotain pahaa on tulossa ja elänkö pidempään kuin isäni. Kolari tuli samassa iässä kuin isäni kuoli (sydänkohtaukseen). Kun selvisin kolarista, koin helpotuksen, että sain jatkaa elämääni. Katkollahan se oli, Kimmo sanoo hiljaa.

Elämä Natalia-rakkaan kanssa sujuu ja tuo onnea arkeen.

–  Ehdimme olla vähän aikaa välirikossakin, mutta nyt olemme viihtyneet parin vuoden ajan enemmän yhdessä. Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kimmo pohtii.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kimmo Sasi

Kommentit

Oma kommentti