Koronatoreissaan sairaalassa maannut suomalaisnäyttelijä päätti korjata sairaalan vessan lavuaarin

Näyttelijä Aimo Räsänen sairastui koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ja joutui sairaalaan. Ylen Uusi Päivä -sarjan suosikkinäyttelijä kertoo nyt, millainen koettelemus korona oikein oli. Hän puhuu suoraan kuolemanpelostaan, jonka virus sai aikaan. Jutun voi lukea painetusta Hymystä.

Mutta ei juttua ilman huvittavaa yksityiskohtaa. Yksinäisessä sairaalahuoneessa Amille tuli tutuksi tv:ssä koko ajan esiintynyt Mika Salminen (THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja).

– Moikkasin hänelle aina, kun hän tuli ruutuun. Oli siihen aikaan vähän yksinäistä.

– Kävin tippapullon kanssa vessassa huoneessani ja sieltä pois tullessani totesin, että mulla oli sukka märkä. Rupesin tutkimaan asiaa. Kävi ilmi, että vessan lavuaarin vesilukko vuotaa. No ei mitään, laitoin tippapullon nojalleen lavuaariin ja menin sen alle katselemaan tilannetta. Totesin, että tiiviste oli vinossa. Laitoin sen paikalleen ja menin nukkumaan.

Ami alkaa maalailla kuvitelmaa, että olisi tuupertunut lavuaarin alle ja siirtynyt manan majoille.

– Sitten ne olisivat teettäneet pronssisen laatan, jossa olisi nimeni ja jossa lukisi ”Korjasi lavuaaria ja kuoli”. Se laitettaisiin nykyisen sairaalan Elämän liekki -patsaan viereen. Tai se olisi voinut olla semmoinen tuntematon potilas -reliefi. Ihmiset toisivat kukkia ja kynttilöitä siihen.

Nyt Ami kuitenkin elää puutalossaan rauhassa ja terveenä. Keuhkot kestävät jo kovaa kiekkoilua – ja tiivisteiden tarkkailua edelleen. Palo koronan jälkeisille estradeille on kova.

Lue Amista kertova koronajuttu painetusta Hymystä. Se on sinne tehnyt Lasse Tuorila.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: korona, Aimo Räsänen, Uusi päivä

Kommentit

Oma kommentti