Lääkäri diagnosoi suomalaislaulajalle vaikean masennuksen

Tamperelainen Johanna Kuvaja menetti aikoinaan homeen vuoksi terveytensä, rahansa ja avioliittonsa. Nyt hän toteuttaa unelmaansa laulajana tähdäten maailman hittilistoille.

Johanna kertoo tarinansa Kai Merilän kirjoittamassa jutussa, joka löytyy painetusta lehdestä.

Minimaalinen ja hyvin paljastava vaatetus sekä uhkeat muodot veivät Sabrinan ja Samanthan Euroopan hittilistojen kärkipaikoille ja toivat heille myös kasapäin mainetta ja mammonaa. Nyt Tampereen Johanna aikoo iskeä musiikkimarkkinoille samoin sävelin.

Ensimmäinen sinkkujulkaisu ja video Shower on jo kiirinyt kymmenien eurooppalaisten radioiden ja nettisivustojen soittolistoille, sekä jokuselle suomalaisellekin.

Johannan tarina on kertomisen arvoinen, ja rajukin.

Kolme vuotta sitten Johanna alkoi kärsiä oudoista oireista: hänen äänensä alkoi kadota, toinen käsi tärisi rajusti, tuli ihottumia, korvatulehduksia ja muisti ei pelannut. Hänellä oli myös useita poskiontelontulehduksia. Johanna jäi luokan– ja musiikinopettajan työstään sairauslomalle.

Sitten Johannan mielessä kävi ajatus, että voisiko kyse olla homeesta.

– Talossa oli vuosikausia sitten ollut vesivahinko. Käytimme koko talon remontoimiseen reilut 400 000 euroa. Päätimme kuitenkin hommata taloon homekoiran. Järkytys oli melkoinen, sillä paljastui, että kotimme oli täysin homeessa! Johanna kertoo Hymyssä.

– Sitten saimme kuulla, että mikään vakuutuksemme ei korvaisi homekatastrofia. Mietin, että ei voi olla totta! Siihen taloon oli palanut reilut miljoona euroa. Jouduimme maksamaan talon purkukustannuksetkin omista rahoistamme. Unelmakotimme hävittäminen maan päältä maksoi 60 000 euroa.

Seuraavaksi paljastui, että Johannalle oli syntynyt homeeseen altistumisesta kemikaaliyliherkkyys.

– Lopulta en enää voinut käydä missään julkisissa tiloissa, esimerkiksi kaupassa. Jos joku oli käyttänyt parfyymia, minulta lähti ääni, alkoi pyörryttää ja saattoi tulla black out -tyylisiä muistikatkoksia. Elin lopulta kerrostaloasunnossa kuin vankina.

Lopulta reilut kaksi vuotta sitten Johannan mielenkestävyys teki stopin. Lääkäri diagnosoi hänelle vaikean masennuksen. Johanna irtisanoutui työstään. Vastoinkäymiset eivät loppuneet tähän. Seuraavaksi kariutui Johannan 14 vuotta kestänyt avioliitto.

Lue Johannan tarina lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: hometalo, Johanna Kuvaja, Shower

Kommentit

Oma kommentti