Laurista tuli Nora

Neljä vuotta sitten Nora Hakulinen, silloin Lauri, alkoi pukeutua julkisesti naistenvaatteisiin. Kun hän meni ensi kertaa mekko päällä lähikauppaan, tytär onnitteli isäänsä.

– 16-vuotias tyttäreni on ylpeä siitä, että uskallan olla juuri tällainen kuin olen. Vaikka olen muuttanut nimeni naisen nimeksi, tyttäreni kutsuu minua edelleen isäksi. Hän saa tehdä näin niin kauan kuin haluaa. Olen hänelle aina isä, sanoo Nora.

41-vuotiaan järvenpääläisen Noran matka tähän pisteeseen on ollut pitkä. Jo yksitoistavuotiaana Nora olisi silloin tällöin halunnut pukeutua tyttöjen vaatteisiin, mutta hän ei rohjennut.

Vakava sairastuminen sai Noran mielen muuttumaan aikuisiällä.

– Aloin miettiä, että kenelle oikein elän elämääni. Muille vai itselleni? Elänkö laatikossa, jonka muut määrittävät vai määritänkö minä itse itseni ja elämäni? Elänkö osittain piilossa rikkonaista elämää, jossa pohdin kuka olen? Miksi tuntuu siltä, etten ole ehjä tai kokonainen? Työnnänkö tunteeni ja haluni osittain piiloon? Yritänkö unohtaa ne vai kaivanko ne esiin ja alan elää aitojen tunteiden kanssa?

Nora ymmärsi ja päätti, ettei hän halua enää elää missään välimuodossa. Hän tajusi haluavansa olla nainen ja korjata sukupuolensa kirurgisesti.

Hän haluaa hormonihoidon, laserhoidon partakarvoihin, mahdollisesti äänihuulten kiristysleikkauksen, vaginan sekä rintaleikkauksen. Koko paketin. Lue Noran tarina Hymyn painetusta lehdestä tai näköislehdestämme toimittaja Susanne Strömbergin kirjoittamana.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: transnainen, Nora Hakulinen

Kommentit

Oma kommentti