Legendaarinen viihdemies tunnustaa vihdoin, miten hän huijasi yleisöä – kukaan ei huomannut mitään

Jouko ”Jokkeri” Elevaara on 75-vuotias, mutta jaksaa edelleen järjestää tansseja suomalaiselle yleisölle. Nyt hän tekee sen Aronkeitaassa, Kauhajoella.

Mies tilittää elämäänsä tuoreessa painetussa lehdessä. Myös huippuvalmentajana toiminut Jokkeri toteaa, ettei ole pitänyt koskaan vapaapäiviä tai lomia.

Uusimmassa Hymyssä on myös hänen pelätty tanssilistansa, joka oli parikymmentä vuotta sitten pelättyä kauraa. Jokkeri teki pyynnöstä uuden listan Hymylle – ketkä mahtavat olla tämän päivän kovimmat ja vetävimmät artistit.

Jokkeri kertoo myös muistojaan painetun lehden jutussa. Yksi kerrottakoon tässä allakin:

”Tämäkin muisto on Posiolta. Kehittelin Yöttömän yön juoksun, johon tuli osallistujia Keniasta saakka. Rakennutin ison tanssilavan. Lehti-ilmoitukseen laitoin, että mukana tansseissa on 400 iloista sairaanhoitajaopiskelijaa etelästä. Viiden aikaan tapahtuma-aamuna olin laittamassa lavaa kuntoon, kun paikalle saapui jo ensimmäinen mies. Hän oli lähtenyt ensin kävellen vaeltamaan kolme päivää sitten kaukaa Nellimistä, myöhemmin matka oli jatkunut kulkupelillä. Hän kysyi että missäs ne opiskelijatytöt ovat. Paikalle tuli lopulta toistakymmentä tuhatta ihmistä. Kukaan ei kysynyt minulta siinä vaiheessa, että missäs ne sairaanhoitajaopiskelijat oikein ovat. Kai ne löytyivät joukosta sieltä jostain. Tosiasiassa se koko hoitsuhomma oli ollut vain keksimäni vitsi.”

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: tanssit, Jouko Elevaara, Jokkeri

Kommentit

Oma kommentti