Lordi pelkää: Hankki turvakiellon!

LordiLordina tunnetun Tomi Putaansuun osoitetiedot tehtiin supersalaisiksi – edes verottaja ei niitä tiedä!

Jenkeissä juuri keikkailleen Lordi-yhtyeen nokkamies, rovaniemeläinen Tomi Putaansuu on saanut hakemuksesta niin kutsutun turvakiellon. Kyse on järeästä turvaamistoimenpiteestä, joka myönnetään kansalaiselle vain erityisestä syystä. Yksi voi olla todistajansuojelu.

Turvakielto ei ole sama kuin osoitepalvelukielto, vaan täysin omaa luokkaansa oleva turvatoimi.

– Osoitepalvelukiellon ihminen saa itselleen ilmoittamalla siitä maistraattiin, mutta turvakieltoa voi hakea lain mukaan vain, jos on perusteltu syy, Hymylle kerrotaan maistraatista.

Riittääkö syyksi se, että on julkkis?

– Se ei käy syyksi. Turvakiellon saadakseen joutuu todentamaan, että henkilö kokee koskemattomuutensa vaarantuneen. Turvakielto perustuu siis objektiivisen vaaran olemassa oloon, maistraatista kerrotaan.

Lordin vaimo työskentelee rikostutkijana poliisissa. Tämäkään ei voi olla syy siihen, että Putaansuu on saanut hankituksi raskaan sarjan ”henkilöllisyyspimennon” itselleen. Turvakielto on aina henkilökohtainen.

Lordi asusteli ainakin uransa alkutaipaleella, Euroviisu-osallistumisensa aikoihin, Helsingin Vuosaaressa. Talo oli tavallinen 90-luvulla rakennettu harmaa betonikerrostalo. Ulko-ovisummerissa koreili vielä tuolloin hänen sekä hänen vaimonsa sukunimet. Nyttemmin nimet ovat poistuneet – jostain syystä – kaikilta talon asukkailta.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Lordi, Tomi Putaansuu, turvakielto

Kommentit

Oma kommentti