Lounais-Suomen poliisi varautuu kiireiseen loppuviikkoon

Tulevana viikonloppuna Lounais-Suomessa järjestetään useita isoja yleisötilaisuuksia. Poliisi varautuu kiireisiin työvuoroihin ja muistuttaa määräaikaisista lentokielto- ja vesiliikennerajoituksista, kertoo poliisi.fi.

Lounais-Suomen alueella järjestetään viikonloppuna useita isoja yleisötilaisuuksia, joista suurimpia ovat Ruisrock Turussa, Pori Jazz Porissa ja Okra-maatalousnäyttely Oripäässä.

Isot tapahtumat ja kesäviikonloppu muutenkin ennustavat poliisille kiireistä viikonloppua, mikä perinteisesti näyttäytyy poliisille muun muassa pahoinpitelyinä, rattijuopumustapauksina sekä monenlaisena häiriökäyttäytymisenä.

Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta koko Lounais-Suomen alueella sekä tapahtumissa erityisesti sitä, että järjestäjät täyttävät kokoontumislain mukaiset velvollisuudet järjestyksen ja turvallisuuden osalta.

Poliisi valvoo lentokiellon noudattamista

Alueen isot tapahtumat aiheuttavat rajoituksia kauko-ohjattavien lennokkien lennättämiseen.

Turussa drone-lentokieltoalue on määrätty Ruissalon Kansanpuistoon kilometrin säteelle festivaalista. Kielto on voimassa perjantaina 7. heinäkuuta kello 12 alkaen, ja se päättyy sunnuntaina 9. heinäkuuta kello 24.

Porin keskustassa lennokkien lennättäminen on kiellettyä 1,6 kilometrin mittaisen säteen muodostamalla alueella lauantain 8. heinäkuuta kello 12 ja sunnuntain 16. heinäkuuta kello 5 välisenä aikana. Määräaikaisen kiellon lisäksi alueella on huomioitava läheisestä lentoasemasta johtuvat pysyvät rajoitukset.

Poliisi valvoo kieltojen noudattamista teknisin keinoin sekä puuttuu havaittuihin rikkomuksiin tai vaaraa aiheuttavaan lennättämiseen.

Ilmailun rajoitusalueet ja voimassaolo ovat luettavissa ilmailijoiden käyttämistä Notam-tiedoista.

Kansanpuiston edustan vesiliikenteessä rajoituksia

Lisäksi poliisi rajoittaa viikonloppuna turvallisuussyistä vesiliikennettä Ruissalon Kansanpuiston edustalla Turussa.

Käytännössä rajoitus tarkoittaa muun muassa sitä, että merkityllä väylällä ja sen läheisyydessä on kiellettyä ankkuroitua. Myös vesikulkuneuvon hetkellinen pysäyttäminen tai edestakainen tarpeeton ajo on kiellettyä.

Vesiliikenteen rajoitukset ovat voimassa koko tapahtuman ajan.

Poliisi kehottaa kaikkia kesäjuhlijoita huolehtimaan niin itsestään kuin läheisistään sekä kiinnittämään erityistä huomiota päihteiden käyttöön – liiallisesti käytettynä se kun altistaa usein niin harmillisiin, vahingollisiin kuin vakaviinkin tilanteisiin.

Lähde: Poliisi.fi.

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Okra, Pori Jazz, Ruisrock

Kommentit

Oma kommentti