Maisan elämää voi seurata Gossip Moms -ohjelmassa Discovery+ -suoratoistopalvelussa.

Maisa Torpan koskettava vetoomus: ”Lupasin jatkaa mun omaisen puolesta taistelua”

Maisa Torppa kertoi viime viikolla menettäneensä erittäin läheisen ihmisen, joka menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Nyt hän on kirjoittanut Instagramissa pitkän tekstin, jossa hän vetoaa eutanasian laillistamisen puolesta. Maisa kuvailee hyvin koskettavasti, kuinka raskasta lähimmäisen kärsimyksen vierestä seuraaminen on, kun toivoa paremmasta ei ole.

– Kolme kuukautta sitten synnytyssairaalasta lähtiessä ensimmäisenä toin vauvan hänen syliinsä. Kaikki mahdolliset päivät vietin vastasyntyneen vauvan kanssa hänen luonaan. Mun muutamat tunnit ”omaa aikaa” ja yhden yön ollessani ilman vauvaa valvoin hänen vierellä ja autoin. Vaikka teimme kaikkemme, ei parannuskeinoa ollut.

Maisa kertoo lähimmäisensä sairastaneen ALSia, joka rappeuttaa sekä ylempiä että alempia liikehermoja aiheuttaen muun muassa liikkumis- ja nielemisvaikeuksia.

– Me pystyimme läheisten voimin hoitamaan hänet loppuun asti kotona ja viimeisinä tunteina hän sai hiipua pois meidän kädestä kiinni pitäen Terhokodin hoitajien tukiessa häntä ja meitä omaisia. Valitettavasti kuitenkin useassa sairaudessa joihin parannuskeinoja ei enää löydy, loppu voi olla tuskallinen ja kivulias. Lupasin jatkaa mun omaisen puolesta taistelua siitä, että eutanasia sallittaisiin Suomessa ja jokaisella olisi siten oikeus hyvään kuolemaan, Maisa muotoilee.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Maisa Torppa

Kommentit

Oma kommentti