Mariasta tuli yrittäjä, opiskelija, lastensuojelutyöntekijä ja levytuottaja: Tangokuningattaren hyppy tuntemattomaan

Maria Tyysterin elämä mullistui koronan takia. Kahden pienen lapsen äiti toimii nykyään kultasepänliikkeen yrittäjänä ja lastensuolelutyöntekijänä.

– Myös unelma uudesta albumista toteutui. Pitää vain luottaa itseensä, hän toteaa Reija Kokkolan kirjoittamassa haastattelussa painetussa Hymyssä.

Maria Tyyster muistaa kirkkaasti päivän, jolloin hän istui Säkylän-kodissaan olohuoneessa ja nieleskeli kyyneleitä. Oli maaliskuu vuonna 2020, ja koronapandemia oli saanut maailmankirjat sekaisin. Vieressä tuhisi onnellisena parikuinen suloinen tyttövauva, ja Maria itse oli luonnollisesti tuolloin äitiyslomalla.

Uutisissa ilmoitettiin, että Suomessa otettaisiin poikkeuslaki käyttöön vakavan koronatilanteen takia. Laulajana Maria tiesi, mitä koronarajoitukset merkitsivät läheisille ja kollegoille. Kalenterit pyyhkiytyivät työkeikoista tyhjiksi käytännössä yhdessä päivässä.

Maria tunnetaan ehkä parhaiten vuoden 2014 tangokuningattarena. Sitä hän toki on edelleen, mutta samalla toimelias nainen on mukana monessa muussakin. Hän on personal trainer, liikunnanohjaaja, radiojuontaja, sosionomiopiskelija, kuntapoliitikko ja nyt myös kello- ja kultaliikkeen yrittäjä. Kun korona lamautti elämän, Maria ei kyennyt jäämään aloilleen, vaikka äitiyslomalla olikin.

Säkylän naapurikaupungissa Eurassa sijaitseva kello- ja kultasepänliikkeen yrittäjä etsi jatkajaa yritykselleen. Marian kultaseppänä työskentelevä ystävä pohti, ryhtyisikö vetämään liikettä. Hän kuitenkin epäröi lähteä yksin investoimaan yritykseen, jolloin syntyi idea yhteisestä kello- ja kultaliikkeestä. Kun vielä puolisotkin lähtivät mukaan yrittäjiksi, oli päätös tehty. Helmikulma-niminen liike avattiin vuoden alussa.

Kun Maria valittiin tangokuningattareksi vuonna 2014, hän olisi voinut aloittaa sosionomin tutkinnon opinnot Tampereella. Opinnot kuitenkin lykkääntyivät, sillä kuningatarta vietiin keikoille hurjalla tahdilla. Kun keikat loppuivat koronan takia, Maria alkoi miettiä tulevaisuuttaan uusin silmin. Pitäisi olla jonkinlainen taustatuki, kuten sosionomin paperit.

Niinpä hän aloitti viime vuoden alussa opinnot. Monimuotokoulutus, jossa on sekä lähi- että etäopetusta sopii hyvin hänen elämäntilanteeseensa. Rakkaus lapsiin ja nuoriin on tietenkin myös kantava voima.

– Lähipiirissäni on ollut perhe, joka on toiminut sijaisperheenä kymmenen vuotta. Nostan hattua kaikille sijais- ja tukiperheille, jotka avaavat kotinsa lapsille ja nuorille, lastensuojelulle nyt osan elämästään pyhittänyt Maria sanoo vakavana.

Lue juttu kokonaan lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Maria Tyyster

Kommentit

Oma kommentti